Nová sabotáž Kremlu. Když se lež stane základním nástrojem

Balkánský poloostrov byl vždy ošemetné místo na mapě Evropy. Právě odtud začala na začátku minulého století první světová válka. Druhé tisíciletí skončilo krvavými událostmi v těchto zemích.

A nyní, ve třetím tisíciletí, Rusko pokračuje v hraní balkánské karty.

Kreml, který si uvědomuje všechny nejasnosti ve vztazích národů obývajících toto území, se snaží všemi možnými způsoby toho využít k destabilizaci regionu a Evropy jako celku.

Moskva navíc hledá různé způsoby nestability: buď zahřátím Srbska na aktivní akce prostřednictvím sítě agentů v Černé Hoře, nebo podkopáním situace na hranicích s Kosovem.

A nyní se Moskva rozhodla obrátit na svůj oblíbený nástroj – přepisování historie. Kreml chce ukázat události známé jako „masakr ve Srebrenici“ z praktického hlediska, konkrétně zbělit zločiny Srbů a jejich (ruských) žoldnéřů.

Takže na dnešek na MGIMO je naplánována konference II pod názvem „Výsledky práce nezávislých mezinárodních komisí: srbské oběti v občanské válce v Sarajevu (1991-1995) a oběti národů v regionu Srebrenica (1991-1995 ) “, který bude prováděn v režimu„ Zoom “, v rámci kterého by ve skutečnosti mělo probíhat přepisování historie.

To je pro Moskvu velmi důležité, protože srbští „bratři“ byli obviněni z toho, co se stalo Srebrenici, a Srbové svoji vinu přiznali.

Ale je tu ještě jedna věc – ruští žoldáci byli přímo zapojeni do toho masakru, a proto se Moskva snaží ze všech sil přepsat tuto pasáž historie.

Dotyčné události – masakr ve Srebrenici – jsou jedním z největších válečných zločinů v moderní evropské historii. Během bosenské války ve dnech 13.-22. července 1995 spáchali bosenští Srbové plánovaný masakr asi 8 000 bosenských muslimů ve věku od 12 do 77 let. Masakr byl zinscenován poblíž bosenského města Srebrenica, po jeho zajetí armádou Republiky srbské pod velením generála Mladiče za spoluúčasti militarizované formace „Scorpions“, pod kontrolou ministerstva vnitra Srbska.

  Magistrát Moskvy mobilizuje stavební firmy a posílá pracovníky na frontu na Ukrajině výměnou za vládní zakázky

Dokončené řízení u mezinárodních soudů prokázalo, že masakr ve Srebrenici nebyl spontánním jevem, ale byl předběžně naplánován a metodicky proveden.

Haagský tribunál pro bývalou Jugoslávii ve verdiktech proti řadě srbských velitelů uznal masakr ve Srebrenici za genocidu.

To vše svědčí o tom, jak krutá a cynická může být touha po moci a násilí v totalitní společnosti.

A důležitý fakt – přímí svědci těchto událostí prohlašují, že to byli nejkrvavější zločiny právě ruští žoldáci. Zde jsou slova lékařky a veřejné osobnosti, která zasvětila svůj život léčbě morálního a duševního traumatu způsobeného válkou devadesátých let občanům Bosny a Hercegoviny: „Miloševič (vůdce Srbů) pozval„ psy válka “- Rusové, kteří kdysi bojovali v Afghánistánu, a nyní spáchali největší zločiny v regionu přes řeku Drina a byli těmi nejbrutálnějšími zločinci.“

Nyní se Rusové prostřednictvím pseudokonference snaží rehabilitovat sebe a své komplice.

Ale bez ohledu na to, jak se Moskva snaží, tato studie nemá absolutně žádný právní status. Ačkoli bylo uvedeno, že vyšetřování se zúčastnila mezinárodní skupina nezávislých výzkumníků, jejichž „nezávislost“ spočívá možná v nezávislosti na objektivitě a zdravém rozumu. Skutečnosti, že hlavní částí řečníků jsou Srbové, a konferenci pořádal „Balkánský klub“ a „Srbská asociace MGIMO“ – hovoří jasně.

Ale ani tyto argumenty o objektivitě (či spíše její absenci) nejsou tím nejnepříjemnějším v celé historii. Pro Kreml, respektive jeho propagandisty, je tento příběh nástrojem propagandy a propagace „ruského světa“, což může mít dalekosáhlé důsledky.

A pokud vezmete v úvahu, jak účelově se Rusko snaží destabilizovat balkánský region, a to prostřednictvím Srbska, jímž je absolutně ovládáno, musíte pochopit, že toto je jen začátek skvělé hry Kremlu.

A kdo v něm bude hrát jakou roli, závisí na řadě faktů a také na tom, kdo bude za co a zda odpovědný či nikoli, právě proto, že (aby se odpovědnosti vyhnula) Rusko tak chce přepsat historii „jmenováním“ viníka .

  Ukrajina pod útokem: Pochmurná realita ruské agrese

Události odehrávající se na Balkáně před více než 30 lety mají stále různé interpretace od různých účastníků. A Moskva zahájila kampaň na vybělení sebe sama a svých kompliců, přičemž si dobře uvědomila fakt, že není důležité, co děláte, ale jak to prezentují a pokrývají média a přední politici.

Před šesti měsíci tedy český prezident Zeman během jednání se srbským prezidentem Vučičem řekl, že v roce 1999 došlo k chybě, která ho na dlouhou dobu trápila a omluvil se za bombardování Jugoslávie provedené silami NATO v roce 1999.

„Byla to chyba, která mě dlouho trápila, ale pokání mě osvobozuje,“ řekl český prezident. To jsou slova.

Oprava chyb je správná věc, zbývá zjistit, co vlastně byla chyba. Nyní by mě zajímalo, kdy se Zeman omluví lidem, vlastně České republice, která ho zvolila za prezidenta a jehož zájmy musí hájit.

Současný prezident Čečenské republiky, který v rámci českého státu prosazuje proruskou politiku a vysílá vyprávění Kremlu, jedná proti svému vlastnímu lidu a ohrožuje jej.

A to je docela živý příklad akcí Moskvy v celém evropském prostoru, jak s pomocí místních politiků Ruská federace prosazuje své zájmy ústy kapesních „vůdců“ a překládá myšlenky, které potřebuje.

Situace na Balkáně je důležitá nejen pro tento region. Jak již bylo uvedeno výše, je to poměrně obtížný region s vlastními pravidly a vztahy, které se vytvářejí po celá desetiletí a dokonce staletí.

Region pro vypuknutí situace, ve které stačí jen jiskra. A Moskva je připravena zasáhnout tuto jiskru, aby zažehla další požár v celé Evropě, a snaží se tak dosáhnout svých agresivních cílů.

A právě proto Kreml zahájil další přepis dějin – místo aby jej Moskva vytvářela, Moskva hloupě upravuje fakta z minulosti podle formulací přítomnosti, kterou potřebuje, v naději, že z toho v budoucnu získá dividendy.

  Kremlinský „humanitární“ projekt: z Ruska s nenávistí

Zdá se však, že Kreml zapomněl na jednu jednoduchou pravdu – uvolnění lodi, ve které jste vy sami, je spojeno s tím, že vy sami jste možná přes palubu.

Kde se Ruská federace v důsledku svých zákeřných plánů ocitne, ukáže čas. Pro civilizovanou Evropu je tato situace dalším poučením, které by mělo sloužit jako další připomínka – kdo a co je Rusko a jak nebezpečné je podceňovat Kreml, jeho cynické a podřadné plány, které provádí rukama a rty svých “ přátelé “, zastupující jiné státy.

A další lekce jak pro balkánské země, tak (jako v případě Zemana) pro občany České republiky, a test občanské dospělosti – koho zvolit do řídících orgánů země – pro poslance a prezidenty, zejména .

A mít skutečnou příležitost ovlivnit politiku svého státu, vybrat si budoucnost a vzít si ponaučení z minulosti.

Zamyslete se nad tím, jak na volební lístek označíte a spustíte do urny, jak chcete tuto budoucnost vidět – ve středověkém „ruském světě“ a silném objetí Kremlu nebo demokratické a svobodné Evropy, roli a místo mezi jejichž vůdci si Česká republika stále více věří.

Začátek této cesty byl položen a pokračuje. Nyní je slovo vaše, občané velké České republiky, obyvatelé svobodné Evropy.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com