Schillerová a Havlíček se stali členy hnutí ANO, schválilo to předsednictvo

ct24.ceskatelevize.cz

Vicepremiérka, ministryně financí a nová předsedkyně poslaneckého klubu Alena Schillerová a vicepremiér a ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček se stali členy hnutí ANO. V úterý to schválilo předsednictvo. ČTK to dnes sdělilo hnutí ANO.

Havlíček vedl kandidátku ANO v letošních sněmovních volbách ve Středočeském kraji, Schillerová byla v čele kandidátní listiny v kraji Jihomoravském. Nově nahradila ve vedení poslaneckého klubu Jaroslava Faltýnka, který se stal jeho prvním místopředsedou. Také Havlíčka v úterý klub zvolil místopředsedou.

Schillerová byla od ledna 2016 náměstkyní tehdejšího ministra financí a nynějšího premiéra Andreje Babiše (ANO) pro daně a cla. Ministryní financí je od prosince 2017, místopředsedkyní kabinetu od dubna 2019.

Havlíček se v dubnu 2019 stal ministrem průmyslu a obchodu a vicepremiérem pro hospodářství, loni v lednu převzal i řízení ministerstva dopravy. Před vstupem do politiky podnikal, působil v akademické sféře, stál v čele Asociace malých a středních podniků a živnostníků. Je také místopředsedou vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace.

Autor: ČTK

 

  Česko má tři případy koronaviru: Podezření je i na Hradecku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com