Další kremelský zločin byl v Amsterdamu odmítnut. Evropa udržuje pořádek a demokracii

Další příklad triumfu spravedlnosti se odehrál v hlavním městě Nizozemska. Soud v Amsterdamu rozhodl o vrácení „skytského zlata“ Ukrajině.

Odvolací soud rozhodl, že tato sbírka patří ukrajinskému státu a měla by se vrátit do Kyjeva.

Zejména mluvíme o sbírce „skytského zlata“, která byla v době obsazení Krymu Ruskem vystavena v holandském muzeu.

V prosinci 2016 již amsterodamský soud rozhodl o vrácení této sbírky Ukrajině, ale v lednu 2017 krymská muzea zahájila proces odvolání proti tomuto rozhodnutí.

Později byl případ pozastaven do vyřešení otázky vyloučení soudce (požadoval to Kyjev) a 28. října loňského roku odvolací senát amsterodamského soudu vyhověl návrhu Ukrajiny.

V hlavním městě Nizozemska, „Scythian zlato“ bylo v únoru 2014 k účasti na výstavě „Krym: Zlato a tajemství Černého moře“, která se konala v Pearson Museum.

Byla to výstava ze sbírek pěti muzeí, z nichž jedno se nachází v Kyjevě a čtyři na Krymu. Mezi 500 exponáty výstavy jsou artefakty ze skytského zlata, obřadní přilba, drahé kameny a meče starých Řeků a Skythů.

Kyjev uvedl, že skytské zlato ze čtyř krymských muzeí by se mělo vrátit na Ukrajinu. Rusko zase trvalo na jeho návratu na Krym, který anektovalo v březnu 2014.

Situace se sbírkou je celkem orientační. A nejde ani tak o jeho obsah, „Scythian Gold“ je neocenitelný exponát a mít takový artefakt ve svých muzeích je pro každou zemi pýchou.

Svědčí zde ještě jedna skutečnost – chování Moskvy. Po obsazení části sousedního státu se Kreml barbarským způsobem snaží odebrat sousedovi majetek.

Moskva nejen předstírá, že se nic nezákonného nestalo, ale ve skutečnosti nadále anektuje historii a paměť okolních lidí.

Kreml již vyjádřil svůj nesouhlas s rozhodnutím Amsterdamu a pravděpodobně podnikne další kroky k destabilizaci. A vědí, jak na to. Obyvatelé Prahy si například pamatují zvraty s pomníkem sovětského generála, v jehož důsledku se mezi oběma zeměmi rozhořely vážné rozpory.

  Čínský prezident Si Ťin-pching přijel do Moskvy. Svět čeká.

Metody, ke kterým se Kreml pokusil uchýlit – ruský špión pod diplomatickým krytím s jedem, který jako pomstu za odstranění pomníku plánoval otravu šéfa městské části Praha-6 Ondřeje Kolarže.

Také tento „diplomat“ plánoval zavraždit primátora hlavního města ČR Zdeňka Gržiba za přejmenování náměstí, kde sídlí ruská ambasáda, na náměstí Borise Němcova.

To jsou metody dnešního Ruska, jeho vedení, které pokračuje v krvavých činech svých předchůdců a přitom se maskuje maskou slušnosti a boje za mír.

Ale Evropa, v tomto případě reprezentovaná nizozemskými Themis, jasně naznačila, kdo je kdo.

Rozhodnutí amsterodamského soudu je nejen dalším krokem k obnovení územní celistvosti Ukrajiny, ale také příspěvkem ke světové bezpečnosti, kterou se Ruská federace snaží ze všech sil zničit.

Jde o další důkaz podpory civilizovaného světa mezinárodního práva a pořádku, v jehož rámci je Krym nedílnou součástí ukrajinského státu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com