Nevinné žerty aneb Moskva zapálí Ankaru

regnum.ru

Sedm ruských turistů zadržely turecké úřady kvůli podezření ze zapálení lesa.

Informaci o zadržení občanů Ruské federace oznámilo velvyslanectví na ruském generálním konzulátu.

K incidentu došlo v sobotu v oblasti Chaglardzha, když turisté putovali po oblíbené Lycijské stezce.

„Podle místní legislativy sepsaly orgány činné v trestním řízení za účasti soudního překladatele protokol o svědectví podezřelých a svědků v případu,“ uvedl zástupce ruské diplomatické mise.

K zadržení došlo v sobotu 23. října a hned druhý den se konalo jednání soudu, kde byli Rusům zdarma poskytnuti státní právníci a byl jim zajištěn překlad.

Soud v rámci předsoudního vyšetřování okolností incidentu rozhodl o vzetí ruských turistů do vazby.

Sami Rusové říkají, že viděli na stezce požár a snažili se ho uhasit. Jeden z turistů na Instagramu napsal, že volali 911 a cestou je zadrželi místní obyvatelé a zavolali četníky.

Generální konzulát Ruské federace oznámil, že tuto situaci drží pod kontrolou. Misijní důstojník navštívil týž den četnickou stanici, aby zjistil důvody zatčení Rusů. Setkal se se zadrženými, vysvětlil jim podstatu obvinění vznesených proti nim a právní aspekty nadcházejícího procesu, uvedli diplomaté.

Zde je ale zajímavá situace: přestože informace o zadržení skupiny ruských turistů pocházela od zástupce diplomatické mise, sami zadržení občané Ruské federace uvedli, že nikdo ze zaměstnanců ruského konzulátu v Turecku nekontaktoval jim.

Letos v létě došlo k rozsáhlým lesním požárům ve 30 provinciích na jihu Turecka. Za hlavní důvod jsou považovány klimatické změny na planetě. Úřady však zvažují i ​​verzi o úmyslném zapálení.

Pokud soud uzná zadržené vinnými z předložených obvinění, hrozí jim vysoký trest, konkrétně od dvou do sedmi let vězení.

Samozřejmě, že před úplným a komplexním vyšetřením toho, co se stalo, a poté rozhodnutím soudu, není třeba hovořit o vině podezřelých.

  Tribunál pro Moskvu. Česká republika žádá spravedlnost.

Příliš často však v Evropě začalo docházet k mimořádným situacím a vedle nich se v této době objevovali jen náhodou občané Ruské federace.

Tak tomu bylo v Salisbury v roce 2018, kdy byli vysláni Sergei a Julia Skripalovi, a v České Vrbetici v roce 2014 a na řadě dalších míst a osad v Evropě. A teď – turecká Antalya.

Jak je zřejmé, že žhářství provedli zadržení Rusové, musíte posoudit vy.

Nepopiratelným faktem však zůstává, že v samotném centru skandálu byli představitelé Ruska. A tohle už není vtipné.

Svědčí to o tom, že ať Kreml skrývá své špinavé plány pod rouškou korektních hesel, pravda dříve nebo později zvítězí..

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com