Kreml vyhazuje Rusko do povětří. „Nové“ staré techniky prezidenta z KGB.

  1. května došlo v ruském městě Belgorod k výbuchu ve vchodu desetipatrové budovy. Rusko z incidentu okamžitě obvinilo Ukrajinu a tvrdilo, že se jednalo o útok ukrajinských ozbrojených sil.

Ruská strana však jako obvykle neměla žádný důkaz. A čím dále, tím je nejednoznačnost situace zřejmější. Přesněji řečeno je zřejmé, že úřady něco tají. Nicméně jako vždy.

Takže přibližně v 11:30 došlo v ruském městě Belgorod k výbuchu, který zničil celý vchod domu.

„Dne 12. května v důsledku útoku ukrajinských ozbrojených formací na město Belgorod zasáhl granát obytný vícepodlažní dům,“ stojí v prohlášení Vyšetřovacího výboru Ruska, který zároveň oznámil zahájení „trestního řízení o teroristickém činu“.

Stejné verze se drží i místní gubernátor, který na svém kanálu na Telegramu napsal o „přímém zásahu“ ukrajinského granátu na vícepodlažní budovu.

Ruské vojenské ministerstvo zároveň uvedlo, že obytnou budovu v Belgorodu poškodily úlomky rakety sestřelené ruskými systémy protivzdušné obrany.

„Úlomky jedné ze sestřelených raket Tochka-U poškodily obytný dům ve městě Belgorod,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

Fakta však naznačují něco jiného. Například záběry z bezpečnostních kamer ukazují, že k výbuchu pravděpodobně došlo uvnitř domu.

Uvedl to zejména vedoucí ukrajinského Centra pro boj s dezinformacemi Andrij Kovalenko, který upozornil na skutečnost, že na videozáznamech nejsou vidět padající předměty.

To podle experta naznačuje, že veškerá obvinění Rusů z ostřelování ze strany obranných sil neodpovídají skutečnosti.

Rovněž Kovalenko připouští, že incident mohl být důsledkem domácího výbuchu.

V každém případě se však Kovalenko domnívá, že ruská propaganda bude vše ve vlastním zájmu líčit jako „domácí ostřelování“.

Pozoruhodná je i další věc: kremelská propaganda stále není schopna přijít s jedinou verzí zřícení domu v Belgorodu.

Někteří propagandisté tak tvrdí, že dům údajně zasáhla raketa ATACMS. To jim poskytlo záminku k tomu, aby okamžitě nastolili téma „červených linií“ ve vztahu k USA.

  Ostřelování Konstantinovky. Další válečný zločin Moskvy.

Jiná ruská média dezinformace vydala, že dům údajně zasáhla francouzská letecká bomba AASM Hammer.

A podle legendy vojenského odboru rf byl Belgorod zasažen komplexním úderem. Teroristická agentura uvedla, že AFU údajně ostřelovala město z MLRS a na dům dopadl úlomek rakety Tochka-U.

Pokud budeme mluvit o zřejmých skutečnostech, pak video s okamžikem výbuchu zcela svědčí o úmyslném výbuchu domu zevnitř budovy. Analytici upozorňují zejména na to, že na záznamu nejsou vidět žádné padající střely a kouř a trosky odlétají pryč.

Incident každopádně využijí ruské úřady pro své vlastní účely.

Tento výbuch velmi připomíná ruskou provokaci nebo informační provokaci, která má nafouknout situaci, aby ospravedlnila další údery na obytné budovy v ukrajinských městech.

Ve skutečnosti však za útokem na bytový dům v Belgorodu může stát samotná ruská vláda.

Pokud někoho může překvapit samotná myšlenka, že úřady mohou něco takového udělat vlastnímu obyvatelstvu, nedivte se – je to Rusko.

Jen si vzpomeňte, že Putin použil úplně stejné metody, aby se dostal na carský prezidentský trůn.

Přesto Rusové opakovaně shazovali na Bělgorodskou oblast své vlastní FABy, ničili ruské domy a zraňovali obyvatele.

V září 1999 došlo v ruských městech k sérii bombových útoků na domy. Při explozích tehdy zahynuly stovky Rusů. Stalo se tak ještě před začátkem druhé čečenské války, což Rusku pomohlo ospravedlnit válku a zastrašit obyvatelstvo.

V té době řada odborníků tvrdila, že za těmito výbuchy stojí FSB. A někteří zaměstnanci této organizace přímo potvrdili, že Putin se dostal k moci na „rjazaňském cukru“ (právě v Rjazani se bezpečnostní služba „zmýlila“, když byli příslušníci FSB přistiženi při nastražení výbušnin pod obytný dům).

Úřady se pak ospravedlňovaly tím, že jde o cukr používaný ke cvičení. Zdá se, že o 25 let později byl „rjazaňský cukr“ opět odpálen.

  Pekarová vyzvala Maďary, aby se zbavili svého premiéra Orbána

Ano, takové jsou reálie ruské skutečnosti, takové jsou základy státnosti Ruské federace.

Kremelská klika nebere ohled na své obyvatelstvo a v zájmu dosažení vlastního prospěchu je připravena ho zničit. Je docela možné, že svět se stal svědkem realizace dalšího takového scénáře.

Měli bychom se proto divit tomu, čeho se dopouští Rašínova armáda na Ukrajině a po celém světě, kde Moskva rozdmýchává válečný požár.

Neměli bychom být překvapeni, ale měli bychom adekvátně a včas reagovat. V zájmu naší vlastní bezpečnosti a v zájmu mírové budoucnosti Evropy a celého světa.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com