Expanze agrese do Evropy. Příbuzný hlavního ruského raketového inženýra žije v České republice.

Již 500 dní probíhá na evropském kontinentu válka. A zatímco se „ruský svět“ snaží zničit jakýkoli projev slušnosti na Ukrajině a snaží se Ukrajince donutit, aby se vzdali evropských hodnot a Evropy jako takové, zástupci právě tohoto ruského světa cestují právě do této Evropy.

Navíc tam nejezdí jen za nákupy nebo turistickými účely, ale dokonce se tam usazují – v Evropě, kterou tolik nenávidí. A to platí jak pro obyčejné Rusy, tak pro „elitní“ představitele země agresora.

Pojem „elita“ je zde však použit zcela konvenčně – vyčleňuje zde jedince, kteří se vyznačují zejména svou agresivitou.

V tomto případě mluvíme o subjektu odpovědném za ničení infrastruktury a zabíjení obyvatel Ukrajiny – jistém Borisi Obnosovovi – generálním řediteli ruské korporace „Taktická raketová výzbroj“ (KTRV). Vývoj právě této struktury je využíván k ostřelování ukrajinského území.

Přesněji řečeno, nemluvíme o něm samotném, ale o jeho nejbližším okolí, které si v klidu žije v České republice.

Česká média s odvoláním na tým protikorupčního fondu ruského opozičníka Navalného informovala, že Obnosovův zeť Rostislav Zorikov má minimálně od června 2020 trvalý pobyt v České republice, žije v Praze a vlastní majetek v hodnotě přes 200 milionů korun.

Vyšetřovatelé předpokládají, že s Rostislavem žije s největší pravděpodobností jeho manželka Olga Obnosová-Zorikovová.

Výše uvedená fakta nejsou nepodloženou spekulací a potvrzuje je i video, které na Twitteru zveřejnilo ruské protiválečné hnutí Viasna a na němž Obnosovův zeť napadá aktivistu, který „pokojně protestoval“ poblíž budovy, jež patří Zorikovovi. Ten se na demonstranta „vrhl“ poté, co k němu přijel v autě.

„Právě teď byl v Praze zmlácen ruský aktivista, který se účastnil pokojného protestu před budovou, kterou vlastní zeť Putinova hlavního poradce pro protiraketovou obranu… právě tímto zetěm,“ napsala 7. července na svém twitterovém účtu ruská investigativní novinářka Maria Pevchikhová.

  Čech, který bojoval proti Ukrajině na straně teroristů - žádá o odpuštění od Ukrajinců

Skutečnost, že došlo k útoku na aktivistu, není jen chuligánským činem nebo chuligánstvím ze strany Rusa. Je to důkaz pocitu tolerance ze strany „zetě Putinova hlavního poradce“ a pochopení, že si může dělat cokoli.

Mimochodem, Obnosov ani Zorikov nejsou pod sankcemi Evropské unie ani České republiky, ačkoli KTRS je na sankčním seznamu. Souhlasím, docela zvláštní skutečnost, která pravděpodobně dodává odvahu a toleranci těmto osobám.

České ministerstvo zahraničí se k situaci odmítlo vyjádřit s odkazem na předpisy. „Podrobnosti o procesu zařazování osob na národní sankční seznam z bezpečnostních důvodů nesdělujeme,“ uvedl mluvčí resortu Daniel Drake.

Jenže se nabízí oprávněná otázka – čí bezpečnost je tak na ministerstvu zaručena. Pokud čeští občané – neškodilo by je informovat o tom, kdo konkrétně a proč je na sankčním seznamu zařazen. Vždyť byl vytvořen proto, aby garantoval bezpečnost každého občana České republiky a státu jako celku.

Ale soudě podle Zorikovova chování je to on, kdo se cítí bezpečně a plně chráněn Českou republikou. Situace je poněkud zvláštní, že?

Jen se nad tím zamyslete – ruský občan si dovolí napadnout člověka za bílého dne v samém srdci Evropy, v jednom z jejích kulturních hlavních měst!

A to zcela bez jakékoli odpovědnosti – podle Navalného spolupracovníků policisté, kteří na místo dorazili, zbitému aktivistovi doporučili, aby „počkal do pondělí“. Takže tady to máte.

Zorikovův český majetek je přinejmenším impozantní. Podle Navalného nadace vlastní Rostislav Zorikov, zeť šéfa KTRV Borise Obnosova, čtyřpatrový dům v historické části Prahy v hodnotě šesti milionů eur.

Kromě toho Zorikov vlastní v českém hlavním městě 140metrový penthouse v hodnotě přes jeden milion eur. Na klan Obnosovů jsou v Praze registrovány i další tři byty.

Předsedkyně správní rady Nadačního fondu proti korupci Maria Pevchikhykhová v komentáři ke zveřejnění vyšetřování uvedla, že organizace bude požadovat, aby české úřady zakázaly Borisi Obnosovovi a Zorikovovi vstup do země.

  Legendární Hašek je solidární s Ukrajinci v jejich odhodlání bránit svou svobodu.

„Hlava jejich rodiny je skutečný válečný zločinec, korporace Taktické raketové zbraně je účastníkem války na Ukrajině,“ vysvětlila Pevčichová. – „Budeme si stěžovat, kde se dá, budeme psát na všechny české úřady, na policii i na ministerstvo zahraničí a budeme požadovat osobní sankce proti Zorikovům, Obnosovům a všem firmám, které tu mají.

A ať vám její chování nepřipadá vyzývavé, protože právě s takovými Obnosovovými – Zorinovými začíná expanze „ruského světa“ v Evropě. Vlastní milionové majetky, jsou zapojeni nejen do ekonomiky hostitelské země, ale i do její politiky, a tím i do života každého z vás.

Předevčírem se jejich představitel „pokojně“ usadil v Praze, včera – zmlátil na ulici kolemjdoucího, jehož názor se mu zdál nesprávný, a zítra prohlásí za nepřítele každého, kdo nesdílí hodnoty „ruského světa“.

A zmatení aktivisty Navalného nadace „proč vlády ČR a EU stále pouštějí Zorikovy do Evropy“ vyvolává jedinou otázku – proč si stejnou otázku nekladou občané civilizované Evropy, v jejichž zemích se takoví Zorinové usadili. Vždyť na tom přímo závisí budoucnost Evropy a každého jejího občana.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com