„Uprchlíci, nebo Stormtroopeři?“ – Polská média o podezřele organizovaných skupinách migrantů a roli Ruské federace

Polští novináři upozornili na okolnosti, za nichž se formují skupiny potenciálních migrantů, které se následně snaží prolomit hranice Polska z území Běloruské republiky.

Podle zpravodajského portálu Polskie Nowiny se na internetu objevilo video pořízené na letišti v Damašku, hlavním městě válkou vyčerpané Sýrie.

Na videu je vidět další organizovaná a poměrně početná skupina „uprchlíků“, která čeká na nástup do letadla před odletem do Minsku, odkud, jak už je zřejmé, bude směřovat na bělorusko-polskou hranici.

Novináři přiznávají, že je video „znepokojuje“, protože ukazuje chmurné vyhlídky na situaci v polském pohraničí.

Polští pozorovatelé se zároveň domnívají, že záběry natočené na letišti v Damašku jsou přímým důkazem toho, že Rusko je přímo spojeno s krizí související s přílivem migrantů z Běloruska do Polska.

Novináři jsou navíc přesvědčeni, že skuteční režiséři probíhajícího představení s „uprchlíky“ se nacházejí v Moskvě.

Tato verze mohla být zpochybňována, když se skupiny migrantů skládaly převážně z iráckých občanů, ale pokud jde o Sýrii, respektive o část Sýrie kontrolovanou Rusku přátelským režimem Bašára Asada, tyto pochybnosti samy od sebe mizí, uvádí zpráva.

„Protože Lukašenko nemůže přikázat Asadovi, aby z této země odvezl lidi, ale Putin může,“ píše se v závěru článku.

Navíc zemi mohou legálně opustit pouze osoby loajální současnému režimu, včetně těch, které jsou v přímém či nepřímém kontaktu s místními i ruskými bezpečnostními službami.

Tyto okolnosti, zejména vzhledem k agresivnímu chování migrantů na hranicích s Polskem, znovu potvrzují, že „nejde o ‚uprchlíky‘, ale o šturmoviky, jejichž hlavním úkolem je na příkaz Kremlu destabilizovat situaci v Polsku a v Evropě obecně“.

  Papež ve vánočním poselství vyzval k ukončení války, nejen té na Ukrajině

Polský premiér Mateusz Morawiecki dnes prohlásil, že Rusko je zapojeno do migrační krize na polsko-běloruské hranici. Podle jeho názoru jsou současné události na polsko-běloruské hranici součástí politiky Ruska, které „řídí“ kroky běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com