Lékaři svolali v Praze protest proti koronavirovým opatřením

novinky.cz

Desítky lidí v neděli v Praze před ministerstvem zdravotnictví vyjádřily nesouhlas se stávajícími vládními opatřeními proti šíření koronaviru. Shromáždění organizovala Paralelní lékařská komora tvořená lékaři, kteří hovoří o „covidovém teroru“. Jejím představitelem je například lékař urgentní medicíny Vít Mareček.

Několikahodinová akce, během níž přítomní vyslechli několik projevů, vyvrcholila před vchodem do budovy ministerstva, kam účastníci položili lékařské pláště a transparenty s nápisem Lžete!

Podobná shromáždění chce Paralelní lékařská komora podle svého prohlášení pořádat každý týden. Odpůrci protipandemických opatření také plánují protest 17. listopadu od 15:00 na Staroměstském náměstí v Praze.

„Udělejme skutečnou tečku za mezinárodními pandemickými hrami na našem území,“ vyzval přítomné mluvčí Paralelní lékařské komory Vít Mareček, který v projevu označil protipandemická opatření za byznys podporovaný zahraničními vládami a mainstreamovými médii.

Žádné zvýhodňování očkovaných

Palackého náměstí se začalo zaplňovat kolem poledne. V jednu chvíli byla v prostoru pod sochou Františka Palackého téměř stovka lidí, během čtyřhodinové akce však začal v chladném počasí počet přítomných ubývat.

Někteří účastníci z řad lékařů na doporučení organizátorů dorazili v lékařských pláštích.

Pořadatelé z Paralelní lékařské komory mimo jiné požadují, aby očkovaný člověk nebyl zvýhodněný a neočkovaný nebyl znevýhodněný.

Tvrdí také, že nikdo nemá právo zjišťovat, zda je člověk proti nemoci covid-19 očkovaný. Rovněž prohlašují, že by se zdravé děti neměly testovat, očkovat a ani by neměly nosit roušky.

Zdroj: https://www.novinky.cz/

 

  Vojtěch chce prodloužit pandemický zákon a rozšířit mimořádná opatření

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com