Slovenská prezidentka Čaputová navštíví Českou republiku

ct24.ceskatelevize.cz

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová dnes navštíví Českou republiku. V Ústřední vojenské nemocnici v Praze (ÚVN) se nejprve setká s prezidentem Milošem Zemanem, následně ji čeká přijetí v Senátu. Odpoledne také položí květiny u památníku na Národní třídě v Praze.

Do ÚVN, kde se Zeman léčí, slovenská prezidentka přijede po poledni. Na schůzku s českou hlavou státu bude mít podle pravidel nastavených nemocnicí půl hodiny. Přijímání návštěv Zemanovi umožnil pondělní přesun z rehabilitačního oddělení na lůžko dlouhodobé péče. V pondělí odpoledne se již takto setkal s premiérem Andrejem Babišem (ANO), ve středu přijme předsedu ODS Petra Fialu, kterého pověřil jednáním o sestavení nové vlády.

Z nemocnice Čaputová odjede do Senátu, kde ji předseda české horní komory Parlamentu Miloš Vystrčil (ODS) vyznamená Stříbrnou medailí předsedy Senátu. Slovenská prezidentka se setká i s novou předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou. „Moc si paní prezidentky vážím a těším se, že ji poznám osobně,“ uvedla Pekarová Adamová na twitteru.

V Senátu čeká Čaputovou také diskuse se studenty. Posledním bodem zveřejněného programu je položení kytice u památníku na Národní třídě, kde uctí nadcházející výročí sametové revoluce.

Autor: ČTK

  Nová slovenská vláda premiéra Fica získala důvěru sněmovny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com