Kdo platí za „migrační krizi“ v Bělorusku?

archiv.hn.cz

Krize na polsko-běloruských hranicích začala mít podle informací zástupců běloruské opozice kromě pochopitelných důsledků z hlediska bezpečnosti také jasné známky humanitární katastrofy pro samotné uprchlíky a vedla také k nárůstu nespokojenosti mezi občany samotného Běloruska.

 Běloruští opozičníci k takovým závěrům docházejí na základě skutečnosti, že v pohraničních oblastech se objevuje stále více spontánních uprchlických táborů.

 A i když se objem uprchlíků přepravených leteckou společností Belavia z Iráku a Sýrie skutečně poněkud snížil, ve skutečnosti je jich více, protože je zaznamenán jejich poměrně masivní přesun již z Ruské federace pozemní dopravou.

 V důsledku toho nedostatek základních životních podmínek, například vody a jídla v spontánních uprchlických táborech, z pochopitelných důvodů, zejména v mrazivých podmínkách, již vedl k prudkému nárůstu nemocí v nich, a to nejen nachlazení. se objevilo o zhoršení epidemiologické situace spojené s výskytem COVID-19.

 Zatím podle dostupných údajů hovoříme o propuknutí nemocnosti v táborech, běloruské úřady takové údaje nepotvrzují, ale ani nevyvracejí, z pochopitelných důvodů o tomto problému raději mlčí.

 Totéž platí pro nárůst kriminality v oblastech hromadné koncentrace uprchlíků v Bělorusku, již nyní dochází k masivním krádežím a rabování domácností místních obyvatel, a to nejen v oblasti spontánních uprchlických táborů, ale také v Minsku. a jeho okolí, které se pro ně stalo tranzitním bodem na trase k hranicím.

 Obecně jsou problémy značné a běloruské úřady se zjevně rozhodly přesunout své řešení od sebe k podnikání a občanům této země.

 Podle zástupců běloruské opozice Alexandr Lukašenko nařídil šéfovi běloruské KGB Ivanu Tertelovi, „aby zajistil, že soukromé podniky budou přitahovány k poskytování pomoci migrantům a spontánním táborům se stany, teplým oblečením, jídlem a hygienickými výrobky“.  Kromě toho se plánuje dodatečně vyřešit tento problém s pomocí organizace ministerstvy republiky u jimi řízených podniků a organizací shromažďovat prostředky na nákup potřebného zboží, samozřejmě nucenými prostředky.

  Útočník na Novém Zélandu pobodal šest lidí, podle premiérky šlo o terorismus

 V takových podmínkách, jak poznamenává běloruská opozice, není divu, že mezi Bělorusy roste rozhořčení a napětí.  Ostatně, jak se správně domnívají, přesunout na svá bedra problémy, které vyvstaly v důsledku „migrační krize“ organizované Lukašenkem a Putinem, je jasná „přehnaná“ a nejde jen o peníze, ale také se obávají o epidemiologické situaci a problémech s kriminalitou.

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com