Zeman ve státní svátek promluví před kamerami, vyzpovídá ho Koranteng

idnes.cz

Ve středu ve 20:00 hodin poskytne prezident Miloš Zeman rozhovor televizi Nova. Hlavu státu vyzpovídá moderátor Rey Koranteng. Bude se jednat o první rozhovor před kamerami od doby, kdy byl Zeman hospitalizován. Nova slibuje, že padnou dotazy na všechno, o čem se v souvislosti s pobytem v nemocnici dosud především spekulovalo.

Moderátor Rey Koranteng s prezidentem přímo v jeho nemocničním pokoji probere nejen jeho aktuální zdravotní stav, ale také třeba to, jak nahlíží na jednání o sestavení nové vlády, zda se chystá vetovat či připomínkovat nějaká konkrétní jména na posty ministrů, či jak vnímá chování zástupců Kanceláře prezidenta republiky poté, co byl hospitalizován.

„Rozhovor s hlavou státu potrvá přibližně 15 minut. Bude předtočen v průběhu středy za dodržení všech hygienických předpisů,“ uvedla televize.

Čaputová měla na schůzku 30 minut

Zeman naposledy poskytl rozhovor 5. listopadu pro Frekvenci 1. „Cítím se naprosto normálně. Nejsem přetížený a dokonce už měsíc nekouřím. Neříkám, že mi to vydrží, ale měsíc už je dlouhá doba,“ řekl nedávno pro rádio Zeman, který v tu dobu nemohl přijímat návštěvy.

Zeman může přijímat hosty poté, co ho ÚVN přemístila na lůžko dlouhodobé péče. V pondělí se tak prezident mohl setkat s premiérem v demisi Andrejem Babišem a ve středu přijme lídra koalic Spolu a šéfa ODS Petra Fialu, který mu chce představit složení své nové vlády, na níž se shodli politici ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN.

V úterý dopoledne prezidenta nemocnici navštívila i slovenská prezidenta Zuzana Čaputová. Ta měla na schůzku podle pravidel ÚVN nejvýš třicet minut.

Zdroj: https://www.idnes.cz

  Vystrčil a Pekarová Adamová v Izraeli navštívili kibucy napadené Hamásem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com