Osm stovek lidí v Brně demonstrovalo proti povinnému očkování

novinky.cz

Asi osm stovek lidí se dnes odpoledne sešlo na demonstraci proti povinnému očkování a vládním opatřením proti šíření koronaviru na piazzetě Janáčkova divadla v Brně. Shromáždění s následným pochodem centrem Brna pořádalo hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES. Hodinová demonstrace u divadla i následný hodinový pochod Brnem se obešel bez incidentů.

„S pořadateli jsme řešili vhodné místo pro shromáždění. Vzhledem k tomu, že na všech náměstích jsou v současnosti stánky, zvolili jsme právě piazzetu. Dohodnutá cesta pochodu přes Rašínovu a Masarykovu ulici, poté ulicí Josefskou a po Rooseveltově zpět k Janáčkovi divadlu byla dodržena,“ řekl ČTK tajemník městské části Brno-střed Petr Štika.

Demonstrace začala ve 13:00 na piazzetě před Janáčkovým divadlem, kde ke shromážděným lidem promluvili mimo jiné právník bývalý poslanec ČSSD Zdeněk Koudelka, bývalý poslanec Lubomír Volný nebo předseda Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas. Kritizovali mimo jiné diskutovanou možnost povinného očkování proti covidu-19 i to, že lidé musí na řadě míst prokazovat, že jsou očkovaní nebo v posledním půlroce prodělali covid.

Po hodině se shromáždění vydalo na pochod domluvenou trasou, což provázelo bubnování a skandování na kolemjdoucí, aby se k pochodu přidali. V 15:00 zástup dorazil zpět k Janáčkovu divadlu, kde lidé zazpívali státní hymnu a začali se rozcházet. Akce se obešla bez incidentů.

Autor: ČTK

  V Česku musí do roku 2050 vzniknout 28 tisíc lůžek v domovech pro seniory. Už nyní čekají i měsíce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com