Ministr dopravy Kupka rezignoval na post starosty Líbeznic

novinky.cz

Ministr dopravy Martin Kupka (ODS) na jednání zastupitelstva rezignoval na funkci starosty Líbeznic u Prahy, nahradil jej dosavadní místostarosta Jan Havlíček (za ODS). „Důvodem je časová náročnost funkce ministra,“ uvedl na dotaz ČTK Kupka k důvodu rezignace. Zůstane však členem obecní rady. Místopředseda ODS Kupka je členem koaliční vlády tvořené Spolu a Piráty se STAN, kterou v pátek jmenoval v Lánech prezident Miloš Zeman.

Kupka hodlá též rezignovat na funkci náměstka středočeské hejtmanky i mandát v krajském zastupitelstvu, jehož nejbližší zasedání bude na konci ledna příštího roku. V krajské funkci jej má nahradit starosta Benátek nad Jizerou na Mladoboleslavsku Karel Bendl (ODS). Měl by se stát radním pro silniční infrastrukturu. Statutárním náměstkem hejtmanky Petry Peckové (STAN) by místo Kupky měl být dosavadní radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS). Jako zastupitele má Kupku nahradit starosta Čelákovic Josef Pátek (ODS), tedy dosud první náhradník na kandidátce.

Líbeznický místostarosta Havlíček vystudoval právo, v obecním zastupitelstvu je od roku 2006. O čtyři roky později se stal členem rady obce a od letošního února je uvolněným místostarostou Líbeznic.

Líbeznice mají přibližně 3000 obyvatel, jejich roční rozpočet je zhruba 100 milionů korun. V posledních komunálních volbách zde kandidáti zvolení za ODS získali 12 mandátů, zbylé tři mandáty patří Sdružení nezávislých kandidátů Za Líbeznice.

Autor: ČTK

  Česko si připomíná 1. máj, konají se demonstrace, průvody i majálesy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com