Zdrogovaný řidič v H.Králové ujížděl hlídce policie, v autě vezl i 11leté dítě

Pokuta až 50.000 korun a zákaz řízení hrozí 35letému řidiči, který se v Hradci Králové snažil ujet hlídce městské policie. Byl pod vlivem drog a v autě vezl také 11letou dívku. Muž nakonec havaroval na kruhovém objezdu při výjezdu z města. Nikdo nebyl zraněn, řekla ČTK policejní mluvčí Iva Kormošová. Incident se stal ve středu večer.

„V autě cestovali čtyři lidé. Kromě řidiče a dívky také muž se ženou. Dívka byla převezena do nemocnice, při vyšetření lékaři nezjistili žádné zranění,“ řekla dnes ČTK Kormošová.

Řidič ujížděl z Riegrova náměstí u hlavního vlakového nádraží před hlídkou strážníků, která se rozhodla, že ho zastaví. „Pokyn k zastavení nerespektoval, naopak začal zrychlovat a ujíždět ven z města směrem k dálnici D11,“ uvedla mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.

Při vjíždění na kruhový objezd nezvládl řízení, přejel čtyři vyvýšené betonové ostrůvky, porazil dopravní značku a jeho jízdu zastavila až svodidla, do kterých narazil. Když muž za volantem zjistil, že vozidlo je nepojízdné, pokusil se z něho utéci. „Teprve za použití hrozby namířenou služební zbraní, uposlechl zákonné výzvy strážníků, lehl si na zem, kde mu byla nasazena pouta,“ uvedla Kněžourová.

Strážníci předali případ k došetření republikové policii. Policisté zjistili, že 35letý muž nevlastní řidičský průkaz, a přesto má na svém kontě již dva zákazy řízení všech motorových vozidel. Navíc u havarovaného vozidla je propadlá technická kontrola, státní registrační značky patří jinému autu a nemá povinné pojištění.

„Orientační test na drogy byl pozitivní na amfetamin a metanfetamin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu muž odmítl,“ řekla ČTK Kormošová.

Přestupkem odmítnutí vyšetření se bude zabývat správní úřad, kde muži hrozí pokuta 25.000 až 50.000 korun a zákaz řízení na jeden až dva roky.

  Chuligáni se sjeli do Prahy protestovat. Tisícovka policistů je v pozoru

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com