Policie chce poslat k soudu případ statisícových odměn pro poradkyni z ANO

seznamzpravy.cz

Policie navrhla státnímu zástupci, aby podal obžalobu kvůli vyplacení peněz poradkyni Vladislavě Marschallové.

Ústecká policie ukončila vyšetřování kauzy statisícových odměn pro bývalou poradkyni hejtmana Jana Schillera (ANO).

Vyšetřovatelé v této souvislosti prověřovali, zda peníze, které byly vyplaceny poradkyni Vladislavě Marschallové, odpovídaly skutečně odvedené práci.

Policejní mluvčí Daniel Vítek potvrdil, že policie již vyšetřování ukončila. Spis nyní leží na Okresním státním zastupitelství v Ústí nad Labem.

„Policejní orgán ukončil vyšetřování a spis se nachází na státním zastupitelství ke zpracování rozhodnutí,“ napsal okresní státní zástupce Pavel Kaláb.

Na další dotaz Seznam Zpráv, zda policie navrhla obžalobu na dvě osoby, odpověděl: „Ano.“ Konkrétní jména obviněných zatím oficiálně potvrzena nebyla.

Marschallová pracovala jako poradkyně na hejtmanství s odměnou 40 tisíc měsíčně; kromě toho měla další dvě smlouvy právě v Krajské zdravotní. Tedy ve společnosti, která slučuje největší nemocnice v Ústeckém kraji.

Poté, co se loni v únoru objevily pochybnosti ohledně její práce, musela skončit jak v Krajské zdravotní, tak jako poradkyně hejtmana a také jako místopředsedkyně krajské buňky ANO.

Advokát Petr Vališ, kterou Marschallovou zastupuje, se k dotazu, že policie v této souvislosti ukončila vyšetřování a navrhla žalobci, aby podal obžalobu, nechtěl příliš vyjadřovat.

„Přípravné řízení je neveřejné. Klientka se zatím nebude jakkoli vyjadřovat prostřednictvím vašeho média,“ uvedl Vališ.

Poradenské smlouvy s Marschallovou podepsal bývalý ředitel Krajské zdravotní Aleš Chodacki. Ten na dotazy Seznam Zpráv několik dní nereagoval.

Jak bylo zmíněno, Vladislava Marschallová měla vedle poradenské smlouvy na kraji ještě dvě smlouvy v Krajské zdravotní. Jedna zněla na práci koordinátora očkovacích míst za 78 tisíc korun měsíčně, druhá na komunikaci s médii za 52 tisíc.

Seznam Zprávy už dříve citovaly zástupce jednotlivých měst nebo nemocnic v Ústeckém kraji, kde vznikla velkokapacitní očkovací centra. Shodně řekli, že s Marschallovou nikdy nejednali. A viděli ji prý pouze tehdy, když přijela jako doprovod hejtmana Schillera.

O velkokapacitních očkovacích centrech se navíc v regionu, kde vládne koalice ANO s ODS a Spojenci pro kraj, začalo jednat až loni v lednu. Tedy dva měsíce poté, co Vladislava Marschallová smlouvu na 130 tisíc měsíčně s Krajskou zdravotní podepsala.

Server iRozhlas.cz pak navíc přišel s informací, že bývalá hejtmanova poradkyně vykazovala práci pro Krajskou zdravotní, ačkoliv v tu dobu byla prokazatelně někde jinde.

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com