Hromadná nehoda na D5: Až 40 aut v sobě, dálnice kompletně uzavřená

novinky.cz

Záchranáři zasahují na dálnici D5 u hromadné nehody. Podle prvotních informací se srazilo 10 nákladních a 15 osobních aut. Policie teď uvádí až čtyřicet vozidel. Záchranka informovala o nejméně čtyřech zraněných. Policie kvůli přistávání záchranářského vrtulníku uzavřela oba směry dálnice.Hromadná srážka se stala na zhruba 33. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu v úrovni obce Žebrák na Berounsku ve Středočeském kraji.

Policie před polednem upřesnila, že na místě se srazilo až čtyřicet vozidel.

„Havarovaná vozidla jsou rozeseta zhruba na 150metrovém úseku dálnice. Odkláníme dopravu na exitu 37, objízdná trasa – sil. II/605, sjezd Žebrák, Zdice,” informovala policie na Twitteru kolem poledne.

„Na místo vyjely jednotky HZS Beroun a Hořovice a SDH Komárov a Zdice. Zároveň byli o spolupráci požádáni hasiči z Plzeňského kraje. Dle prvotních informací došlo ke střetu zhruba 10 nákladních aut a 15 osobních,” informovali hasiči na Twitteru.

„Na místo míří všechny záchranné složky. Dálnice na Prahu je zcela neprůjezdná,” sdělila policie na Twitteru.

Mluvčí středočeské záchranné služby Petra Homolová Novinkám sdělila, že její kolegové zatím informovali o pěti zraněných, které museli hasiči ze zdemolovaných vozidel vyprošťovat. Později upřesnila, že se mělo jednat o čtyři zraněné.

Kolem poledne byl na místě stále vrtulník záchranky a dva lidi odvezli zdravotníci do nemocnice se středně těžkými zraněními.
  Česko má národní koordinátorku očkování. Proč mlčí?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com