V Rusku by Stehlíkovou našli vypadlou z okna, píše Putna ke sporu se Zemanem

idnes.cz

Literární historik, kritik a pedagog Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy Martin C. Putna vyjádřil na Twitteru podporu lékařce a bývalé ministryni pro lidská práva Džamile Stehlíkové. „Kdybychom byli v ‚křesťanském‘ Rusku, najdou Džamilu vypadlou z okna a ještě o ní státní televize natočí ‚reportáž‘, že dealovala heroin,“ napsal.

Stehlíková v loňském roce uvedla, že zdravotní problémy prezidenta Miloše Zemana souvisí s alkoholickou jaterní cirhózou. Prezidentská kancelář ve čtvrtek zveřejnila předžalobní výzvu, ve které žádá od lékařky omluvu, milion korun a seznam lidí, kteří jí informace o prezidentově stavu sdělili.

Bývalá ministryně pro lidská práva řekla, že svým sdělením přispěla do debaty ve veřejném zájmu a že se proti výzvě bude bránit i soudní cestou.

„Zeman přežil jen díky obětavé a vysoce nadstandardní péči desítek lékařů, sester, ošetřovatelů a dalších lidí. Nyní po mě chce mimo milionu a omluvy, abych sdělila jména kolegů, od kterých jsem získala informace o jeho zdravotním stavu. Bylo to z otevřených zdrojů, pane prezidente!“ napsala Stehlíková na Twitter.

Získání informací z otevřených zdrojů však Hrad prudce odmítá. „V čase exposé nebyly žádné reálné veřejné ani neveřejné zdroje informací o zdravotním stavu mého Klienta, pouze lži, hoaxy a zlé pomluvy. Naopak, až po vyjádřeních Vaší klientky byl Klient řádně diagnostikován a veškerá zájmová tvrzení Vaší klientky byla jednoznačně vyvrácena,“ reagoval prezidentův právní zástupce Marek Nespala.

Na předchozí zprávu Stehlíkové odpověděl literární historik a kritik, překladatel, zpěvák, moderátor a pedagog Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy Martin Cyril Putna. „Milý Martine, děkuji Ti za podporu! Oba máme zkušenost se Zemaniádou,“ odpověděla mu na oplátku.

Miloš Zeman v roce 2013 odmítal jmenovat Martina C. Putnu profesorem. Jeho jmenování nakonec podepsal, ale titul mu musel předat tehdejší ministr školství Petr Fiala.

  Biden: Putin se už rozhodl pro invazi, cílem útoku bude i Kyjev

Zdroj: https://www.idnes.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com