Absurdní divadlo aneb tisková konference hlavního teroristy „DLR“

V pátek 11. února se v Doněcku (Ukrajina) konala tisková konference šéfa teroristické organizace „DLR“ – kvazi-republiky vytvořené a podporované Kremlem.

Pušilin, který se vydával za vůdce vzbouřených horníků, mluvil dvě hodiny o svých skutcích, o úsilí vlády kvazirepubliky a jeho samotného obnovit mír v regionu, o vládě Ukrajiny, která sní o obsazení celého Donbasu a o neslušném Západě.

Tisková konference byla v zásadě málo zajímavá a docela předvídatelná: dobře definované narativy Kremlu, mírně rozmělněné osobní fantazií řečníka.

Při poslechu Pušilina by se mohlo zdát, že se svět pomalu obrací. A logicky vyvstala otázka – proč to všechno.

A tady jsem si vzpomněl na větu Putinova idolu – Goebbelse: „Dejte mi média a já z každého národa udělám stádo prasat“. Z toho, co politik Donbasu řekl, jak to řekl, bylo jasné, že tato událost byla dalším informačním útokem Moskvy.

„Vůdce“ vysílal pro „své“ – obyvatele Donbasu. Šéf teroristů se svými úspěchy evidentně chlubit nemůže, lidé jsou ochuzeni, proto je nutné najít viníky.

A Pušilin ukázal na ně – Ukrajinu a Západ. Jejich vlastní lidé jsou už ale opilí, a proto musí slova „hlavy republiky“ slyšet i voliči v Rusku. I tamní lidé jsou docela zombizovaní, ale porce „pravdy“ navíc od věrného vazala Kremlu Rusům neublíží.

Ale to není to hlavní. V Evropě by měl zaznít hlas „lidu Donbasu“ (takový podle kremelských demografů také existuje), jehož hlásnou troubou je podle téhož Kremlu šéf teroristů DLR.

Není náhodou, že Pušilin zahájil tiskovou konferenci historií „DLR“. Pravda, nikdo neslyšel samotný příběh, ale hlava „republiky“ nastínila některá čísla a vše shrnula větou, že zlý Kyjev nedává Doněcku klidný život.

Vzpomněl jsem si i na ostřelování obytných čtvrtí ukrajinskou armádou. Pravda, vůdce teroristů nemá žádné důkazy, ale hlavní je, že informace byly spuštěny a média je rozbijí přes uši důvěřivých občanů.

  Kolik stojí svoboda a kolik bude Moskva ve finále účtovat Evropě?

Pušilin zároveň nevysvětlil, proč ruští teroristé zřizují střelnice v obytných budovách. Pro „hlavu DPR“ to opět není důležité.
Na otázku novinářů o osudu minských dohod a normandského formátu šéf teroristů odpověděl: „Neděláme si iluze o jednáních v normandském a minském formátu. Ukrajina sabotuje minské dohody už 7 let.

Hlavní terorista DLR zároveň poznamenal, že „Kyjev se uchyluje k různým trikům, aby nedodržel dohody.“ A důvodem je skutečnost, že „žádná ze zemí Západu nestahuje orgány Ukrajiny, nenutí je ke konstruktivní politice zaměřené na řešení konfliktu“.
Možná jsou to klíčová slova, která se Pušilin (přesněji řečeno Kreml ústy své loutky) snaží předat civilizovanému světu.
A další důležitou zprávou je, že DLR nevylučuje možnost požádat Rusko o vojenskou pomoc. Motivace vůdce teroristů je železná, „protože nyní na tomto území žije více než 700 tisíc občanů, kteří přijali ruské občanství“.
Rusko, které rozpoutalo válku na východě Ukrajiny, také provádí dokumentární expanzi a pokračuje ve vydávání ruských pasů obyvatelům tzv. DNR a LNR – drze, cynicky, v rozporu se všemi mezinárodními normami.
A následující Pušilinova fráze zní divoce: „První věc, která dává pas Ruské federace, je důvěra v budoucnost.“ Hlavní terorista DLR poznamenal: „Ruský pas pro obyvatele Donbasu je jak ochranou, tak mimo jiné zárukou bezpečnosti.“
„Toto je návrat lidských práv, která Ukrajina dříve odebrala našim občanům, kteří zde žijí,“ řekl Pušilin.
Přemýšlejte o tom, tento „muž“ říká, že Rusko garantuje obyvatelům Donbasu „návrat lidských práv“. Rusko, kde byly a nadále ničeny jakékoli projevy disentu, kde se opozice stává prakticky větou, kde vyjdete na náměstí s letákem, na kterém je napsána výzva k míru, jste zatčen, kde jste dostal konkrétní termín pro zveřejňování na Facebooku. A tato země zaručuje lidská práva Donbasu.
To ale nejsou všechny narativy Kremlu, které v pátek pronesl šéf DLR.
„Důsledky informační války rozpoutané Ukrajinou proti obyvatelům Donbasu a aktivně podporované zástupci západních médií nepochybně ovlivňují život republik,“ řekl Pušilin.

  Konečné zničení - kanál "Radio Liberty" je v Bělorusku uznáván jako extremistický

Některé zprávy ukrajinských a západních médií jsou podle něj tak absurdní, že nemá smysl je vnímat selským rozumem: „Té absurdity je příliš mnoho.“
Přečtěte si to znovu a znovu se zamyslete – chráněnec Moskvy, loutka Kremlu, šéf teroristů DLR, mluví o absurditě západních médií. A to v době, kdy Ruská federace vytvořila celou armádu informačních jednotek, které 24 hodin denně vysílají vyložené lži hraničící s absurditou, někdy ji i předčí.
A na závěr jako kontrola v hlavě (soudě podle názoru kremelských propagandistů by tato fráze asi měla vstoupit do myslí evropských občanů). „Čekáme na mír. Vy na Západě jste zvyklí na poklidný život a asi si toho nevážíte tolik jako my,“ shrnul šéf teroristů DLR.
Tady je, celá pravda, vyjádřená ve dvou hodinách vysílání věrným služebníkem Kremlu – šéfem proruských teroristů na východní Ukrajině.
Takzvaný „hlava“ takzvané „DPR“ se už ani netají tím, že je zcela závislý na Rusku. Pasy, zbraně, financování. Moskva vynakládá veškeré možné úsilí k destabilizaci ukrajinského státu.
A na informační frontě Kreml nadále nabírá na síle. Rozhovor téhož „politika“ tedy vyšel před několika lety na stránkách respektovaných polských publikací „Rzeczpospolita“ a „Onet.pl“.
To je důkazem toho, že Kreml se snaží v zemích EU popularizovat postavu Pušilina, dát mu slovo, aby ho dále formoval v politickou osobnost, která jménem loutkových kvazirepublik na Donbasu bude jednat s ukrajinskými orgány o podmínkách návratu pod jurisdikci Ukrajiny.
Takový scénář by byl pro Moskvu velmi výhodný, protože by vedl ke zrušení sankcí pro Řecko proti Ukrajině a také by pomohl prosadit hlavní narativ Kremlu, že rusko-ukrajinská válka na východní Ukrajině je pouze vnitroukrajinským konfliktem.
Při poslechu takových řečníků je velmi důležité jasně pochopit, kdo za nimi stojí. Vždyť jimi pronesené projevy jsou často tak věrohodné a přesvědčivé. Evropa, která překročila 30. až 40. léta minulého století, si musí pamatovat, že německý Führer se dostal k moci zcela demokratickým způsobem a vyzýval svůj lid tak lákavými hesly.

  Jak se změní Evropská unie po skončení války na Ukrajině

Vůdce Moskvy, který dnes vnáší do Evropy chaos, jedná vynalézavěji, vyzývá k agresi a destabilizuje kontinent nesprávnýma rukama a ústy.
Vůdce minulosti, vycházející z Československa. Současný Führer začal z Ukrajiny. A Evropa, která pomáhá bránit ukrajinský lid, se dnes brání. Ostatně je důležité nedovolit, aby se výše uvedená analogie absolutně opakovala.
Naučte se historii a vyvodte správné závěry pro mírovou a demokratickou budoucnost kontinentu a světa.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com