Zelenskyj mluvil s premiérem Fialou o konkrétní pomoci Ukrajině

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovořil s premiérem Petrem Fialou o aktuální situaci na Ukrajině. Na twitteru dnes napsal, že obsahem rozhovoru byla konkrétní pomoc, nic bližšího k ní ale nesdělil. Podrobnější nebyl ani Fiala. Ukrajina čelí ruské vojenské invazi, jednotlivé země teď organizují pomoc, včetně dodávek zbraní a další munice.

„Hovořil jsem s ukrajinským prezidentem Zelenským,“ potvrdil Fiala. „Přátelům musíme pomáhat. Ujistil jsem ho, že na Českou republiku se Ukrajina může spolehnout,“ doplnil.

„Prezidentku Gruzie Salome Zurabišviliovou a předsedu vlády České republiky Petra Fialu jsem informoval o současné situaci,“ napsal ukrajinský prezident. Dodal, že přátelům z obou těchto zemí je vděčný za podporu.

Ministryně obrany Jana Černochová na svém twitterovém účtu dnes oznámila, že vláda schválila další pomoc Ukrajině pro boj s ruskou agresí. Zahrnuje kulomety, samopaly, odstřelovací pušky, pistole a odpovídající munici v hodnotě 188 milionů korun.

MPO připravilo nákup a přepravu stovek tun pohonných hmot pro Ukrajinu

Ministerstvo průmyslu a obchodu během dnešního dne připravilo nákup i přepravu stovek tun pohonných hmot, které Česko daruje Ukrajině. Na twitteru to uvedl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Mluvčí rezortu Vojtěch Srnka následně na dotaz ČTK sdělil, že ministerstvo zatím nebude z důvodu opatrnosti zveřejňovat bližší detaily.

Autor: ČTK

  Trump: Nikdy jsem si nemyslel, že by se něco takového mohlo stát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com