„Ruský mir“ tlačí ukrajinu na kraj největší humanitární katastrofa

Invaze ruských vojsk na Ukrajinu stále více nabývá charakteru otevřené genocidy ukrajinského lidu. Hrdinný odpor ozbrojených sil Ukrajiny. Územní obranné síly a obyvatelstvo prolomily „blitzkrieg“ útočníkům. Kyjev se nepodařilo dobýt za den, stejně jako Charkov, Černigov a další velká města.

Nepřítel utrpěl značné ztráty na vybavení a lidské síle a stále častěji se pokouší vyvinout sílu na civilní obyvatelstvo. Pokrytecká prohlášení o „útoku na vojenské cíle“ se ve skutečnosti mění v ostřelování rezidenčního sektoru, porodnic, nemocnic a pečovatelských domů. Cynická a bezohledná poprava rezidenčních čtvrtí v Charkově 28. února hovoří sama za sebe.

Ukrajinská města jsou ostřelována municí zakázanou mezinárodními úmluvami – vakuovými a kazetovými bombami. Proti civilnímu obyvatelstvu operují četné dobře vyzbrojené sabotážní a průzkumné skupiny.

Nepřátelské jednotky, které se zadusily ofenzivou, začaly používat novou taktiku, kterou nacisté dosud používali během druhé světové války – blokádu měst, umělé vytváření těžké humanitární krize na okupovaných územích. Takové pokusy vidíme v Chersonu, Černigově, Sumy, kde jsou lidé nuceni sedět celé dny ve sklepích, utíkat před ostřelováním a nemají ani vodu. A ve sklepích a krytech většinou děti, ženy a staří lidé!

Blokáda velkých měst hrozí potravinovou blokádou, protože sklady se často nacházejí mimo hranice města. Vytvářením chaosu a umělého nedostatku potravin v kombinaci s monstrózním ostřelováním se okupační síly snaží zlomit odpor ukrajinských občanů a v důsledku toho oslabit morálku ukrajinské armády.Ukrajina se ocitla tváří v tvář největší humanitární katastrofě od druhé světové války. Od ruské invaze 24. února zemi opustilo půl milionu uprchlíků. OSN předpovídá, že v příštích dvou týdnech by toto číslo mohlo dosáhnout sedmi milionů. Katastrofa rychle narůstá a k uprchlíkům se možná přidá i monstrózní Holodomor 21. století!

Světové společenství musí podniknout všechny možné kroky, aby zabránilo humanitární krizi na Ukrajině a přivedlo pachatele genocidy k nejpřísnější odpovědnosti.

  Praha je připravena pomoci kyjevské světové formuli tím, že bude požadovat tribunál pro Moskvu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com