Krejčíková je v Indian Wells jedničkou, vrací se Karolína Plíšková

Z pozice nejvýše nasazené vstoupí tenistka Barbora Krejčíková do prestižní akce v americkém Indian Wells. Hlavní soutěž žen turnaje v kalifornské poušti, přezdívaného pátý grandslam, začne ve středu a na jeho dvorcích se letos poprvé v akci představí po zlomenině pravé ruky Karolína Plíšková. Plnit bude roli sedmé nasazené.

Krejčíková, Plíšková, turnajová sedmadvacítka Petra Kvitová, která dnes slaví dvaatřicetiny, i třicítka Markéta Vondroušová mají v 1. kole volný los. Kateřina Siniaková narazí na úvod na Rumunku Irinu-Camelii Beguovou a Tereze Martincové vzejde soupeřka z kvalifikace. Mohla by to být i Marie Bouzková, která v 1. kole kvalifikace zdolala v českém duelu Lindu Fruhvirtovou.

Světová dvojka Krejčíková si dvouhru v hlavní soutěži v Indian Wells zahraje teprve podruhé, loni došla při své premiéře do osmifinále. Turnajovou jedničkou se letos stala, jelikož světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie akce v Indian Wells i poté v Miami vynechává.

„Je ještě mnoho turnajů, které jsem nevyhrála. Hodně hráček hraje skvěle, zlepšují se každý den a já se chci zlepšovat s nimi, abych byla lepší. To je moje největší motivace,“ citoval Češku web tennisuptodate.com. „Už se na turnaj těším, přijďte se podívat,“ zvala Krejčíková, která si ve středu v Indian Wells zahraje exhibiční tie-breakový turnaj, fanoušky na sociálních sítích.

Ve čtvrtfinále by šestadvacetiletá Krejčíková mohla narazit na o tři roky starší Plíškovou, jež poprvé v tomto roce otestuje formu po zlomenině ruky z prosincové přípravy ve Španělsku. „Zápasy mi hodně chybí. Ruka se každým dnem zlepšuje a věřím, že budu brzy stoprocentně připravená,“ uvedla aktuální světová osmička Plíšková před odletem do USA v tiskové zprávě.

Soupeřkou Krejčíkové, jež bude jedničkou také ve čtyřhře spolu se Siniakovou, bude ve druhém kole buď Švédka Rebecca Petersonová, nebo hráčka z kvalifikace. Plíškové vzejde protivnice z utkání mezi Švýcarkou Jil Teichmannovou a Dankou Koviničovou z Černé Hory.

  Alcaraz vydřel v Šanghaji postup přes Evanse do osmifinále

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com