Koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru dál posilovala

Česká měna se dnes k euru dostala k úrovni z doby před ruským vpádem na Ukrajinu, nakonec ale proti středečnímu závěru ztratila pět haléřů a kolem 17:00 se obchodovala na 24,72 Kč/EUR. Vůči dolaru koruna zpevnila o dalších 18 haléřů na 22,26 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Pražská burza dnes opět posílila. Index PX stoupl o 0,40 procenta na 1313,86 bodu. Nahoru burzu táhly hlavně cenné papíry Komerční banky.

Těsně před invazí ruské armády na Ukrajinu se česká měna obchodovala kolem 24,60 Kč/EUR. Válka pokračuje, ale situace na finančních trzích se po úvodním šoku výrazně uklidnila a koruna znovu posiluje, uvedl analytik společnosti XTB Štěpán Hájek. České měně podle něj pomohly také devizové intervence České národní banky.

Kurz koruny se většinu dne držel v relativně úzkém pásmu 24,70 Kč/EUR až 24,80 Kč/EUR, popsal dnešní obchodování analytik Komerční banky Michal Brožka. Vůči dolaru české měně k úrovním před válkou na Ukrajině stále chybí víc než 50 haléřů, před ruským útokem byl kurz kolem 21,70 Kč/USD.

Pražská burza dnes opět posílila. Index PX stoupl o 0,40 procenta na 1313,86 bodu. Nahoru burzu táhly hlavně cenné papíry Komerční banky. Vyššímu růstu bránilo oslabení akcií bankovní skupiny Erste. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

Posílení si dnes připsala většina hlavních emisí pražské burzy. Nejvýraznější růst a zároveň i největší objem obchodů zaznamenaly akcie Komerční banky, které zdražily o 2,65 procenta na 834 korun. Z nejobchodovanějších emisí si polepšily také třeba cenné papíry energetické firmy ČEZ, a to o 0,87 procenta na 867 korun.

Výraznějšímu posílení celé burzy bránily akcie Erste, které dosáhly druhého největšího objemu obchodů a také největšího propadu z hlavních emisí. Cenné papíry Erste zlevnily o 1,49 procenta na 793 korun.

  Sněmovna z dostavby Dukovan vyloučila firmy z Ruska a Číny. Bezpečnostní dotazník pro uchazeče je hotov

Kurz české měny:

Předchozí závěr Dnes kolem 17:00
Kč/EUR 24,67 24,72
Kč/USD 22,44 22,26

 

Zdroj: Patria Online

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com