Nejméně tři výbuchy se ráno ozvaly ve Lvově na západě Ukrajiny

Nejméně tři výbuchy se dnes ráno ozvaly v západoukrajinském městě Lvov. Podle prvních nepotvrzených zpráv bylo zasaženo místní letiště, napsal zpravodajský server BBC. Starosta města Andrij Sadovij následně na sociálních sítích uvedl, že útok několika raketami zasáhl opravárenský závod letecké techniky, umístěný nedaleko letiště samotného.

„Práce v závodě byly zastaveny, takže nejsou žádné oběti,“ napsal starosta s tím, že na místě už začali pracovat záchranáři.

Ve směru letiště vzdáleného asi šest kilometrů od centra města byl bezprostředně po explozích vidět velký oblak kouře, uvedla BBC jejíž zpravodaj je v současné době ve městě. Dým dokládají také záběry, které na sociálních sítích zveřejnili místní obyvatelé. Ty starosta ovšem vyzval, aby pokud možno fotografie z místa ruského úderu nezveřejňovali.

Západ Ukrajiny byl ruské agrese, která se soustředí na sever, východ a jih země, dosud v zásadě ušetřen. Minulou neděli ale zemřelo při ruském útoku na vojenskou základnu u polských hranic nejméně 35 lidí.

Lvov je městem, kam svá velvyslanectví přesunula řada západních zemí, míří přes něj také velký počet uprchlíků, kteří hledají útočiště v jiných zemích Evropy.

ČTK

  Jedinečné budapešťské metro slaví 125 let. Bylo jedním z prvních, inspirovalo svět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com