V činoherním divadle Mariupol, které bombardovali Rusové, zahynulo 300 lidí

V činoherním divadle v Mariupolu bylo v důsledku bombardování ruským letadlem zabito asi 300 lidí.

Informuje o tom planeta.press

„Bohužel začínáme dnešní den špatnou zprávou.“ Od očitých svědků se objevily informace, že v činoherním divadle v Mariupolu bylo v důsledku bombardování ruským letadlem zabito asi 300 lidí. Až do poslední chvíle této hrůze nechci věřit. Až do poslední chvíle chci věřit, že se všem podařilo uprchnout. Ale slova těch, kteří byli v době tohoto teroristického činu uvnitř budovy, říkají něco jiného,“ píše se ve zprávě.

Jak bylo oznámeno, 16. března ruští útočníci svrhli silnou bombu na budovu Činoherního divadla ve městě Mariupol v Doněcké oblasti, kde se obyvatelé města schovávali před ostřelováním, a to i přes velké a ze vzduchu viditelné nápisy „Děti“ na asfaltu.

Kvůli neustálému ostřelování z Ruska se k troskám nikdo nedostane.

Připomeňme, že ráno 24. února zahájila vojska Ruské federace na rozkaz Vladimira Putina novou invazi na Ukrajinu v několika směrech najednou. Blesková válka se však nekonala a ozbrojeným silám Ukrajiny se podařilo zadržet a zatlačit nepřítele, když zničily asi 16,1 tisíce personálu, 561 tanků, 1625 obrněných vozidel, 291 dělostřeleckých systémů, 49 systémů protivzdušné obrany, 90 MLRS, 72 palivové nádrže, 53 UAV, od začátku ofenzívy 5 lodí, 115 vojenských letadel a 125 vrtulníků, 1089 vojenských vozidel, 18 kusů speciální techniky. V důsledku toho ruské jednotky začaly bombardovat a ostřelovat obytné oblasti, aby rozsévaly paniku a zastrašovaly Ukrajince.

V reakci na ruskou invazi na Ukrajinu uvalily Evropa, Severní Amerika a tichomořské země na Moskvu největší a nejpřísnější sankce v historii.

  Politický kouzelník, který ztratil kontrolu nad mocí, píše o Johnsonovi tisk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com