V důsledku ruské invaze bylo na Ukrajině zabito už 139 dětí

Od začátku ruské invaze zahynulo na Ukrajině 139 dětí a přes 205 bylo zraněno. Na sociální síti Telegram to dnes sdělila ukrajinská generální prokuratura. Místopředsedkyně ukrajinské vlády Iryna Vereščuková oznámila, že Kyjev a Moskva se pro dnešek dohodly na dvou humanitárních koridorech k evakuaci civilistů.

Generální prokuratura, která o rostoucím počtu dětských obětí ruských útoků informuje pravidelně, upřesnila, že nejvíce zabitých a zraněných dětí, 65, je do dneška hlášeno z Kyjevské oblasti. Doněcká oblast jich registruje 53 a Charkovská 45.

V sobotu ráno prokuratura uváděla 136 mrtvých a 199 zraněných dětí. V zemi tak během prvního dne tohoto víkendu podle dnešních údajů přibyly tři zabité a šest zraněných dětí.

Vicepremiérka Vereščuková podle agentury Reuters uvedla, že pro dnešek jsou dojednány dva humanitární koridory k evakuaci civilních osob z frontových oblastí, včetně umožnění odjezdu lidí v osobních autech z obklíčeného Mariupolu.

Na sobotu se Kyjev a Moskva dohodly na vytvoření deseti humanitárních koridorů. Večer pak Vereščuková podle agentury Unian sdělila, že všechny fungovaly a podařilo se díky nim z obležených měst a obcí přesunout 5208 civilistů.

 

  Berlín o dva týdny prodlužuje kontroly hranic s ČR a Tyrolskem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com