Na pedagoga učiliště v Praze zaútočil žák mačetou, učitel zraněním podlehl

Na učitele Středního odborného učiliště v Ohradní ulici v Praze 4 dnes před polednem zaútočil žák mačetou. Napadený zraněním podlehl. O útoku informovala policie na twitteru. Po útočníkovi pátrala, do akce byl nasazen i vrtulník. Okolo 13:30 policie informovala o tom, že útočníka zadržela. To, že je podezřelým z útoku žák školy, potvrdil ministr školství Petr Gazdík (STAN).

Podle Gazdíka, který na místo útoku dorazil, byl žák s učitelem v konfliktu. Ve středu měl studijní neúspěch, řekl ministr. Ředitel učiliště Karel Dvořák, který je zároveň předsedou Sdružení učňovských zařízení v ČR, ČTK řekl, že napadený byl dlouholetým pedagogickým pracovníkem. „A údajně to byl náš student (který na učitele zaútočil,),“ uvedl Dvořák.

Policejní mluvčí Jan Rybanský v České televizi řekl, že nikdo další nebyl při útoku zraněn. Informace o tom, že na učitele zaútočil učeň, mluvčí nepotvrdil. Podle informací TV Nova policie zadržela podezřelého poblíž lomu v pražské Zbraslavi.

Mluvčí záchranné služby Jana Poštová ČTK řekla, že záchranná služba vyjížděla před polednem k pacientovi po napadení mačetou. I přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo jeho život zachránit a zraněním na místě podlehl, uvedla.

Škola je nyní vyklizená, se žáky i zaměstnanci školy bude pracovat psycholog, sdělil ČTK mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. „Detaily případu bohužel není možné s ohledem na vyšetřování sdělovat,“ dodal mluvčí.

Střední odborné učiliště v Ohradní ulici nabízí vzdělání například v oborech automechanik, elektromechanik, truhlář nebo zámečník.

Útoky na školách v Česku nejsou časté. Například v roce 2014 v budově střední školy ve Žďáru nad Sázavou ubodala šestadvacetiletá žena studenta a další tři lidi zranila. V dubnu 2015 státní zástupce trestní stíhání ženy za útok ve Žďáru zastavil pro nepříčetnost. Žena byla umístěna do detenčního ústavu, podle znalců trpí schizofrenií.

  Senátor: Hamáčkova slova o kamuflované cestě do Moskvy nejsou pravdivá

O deset let dříve zase student učiliště ve Svitavách vážně pobodal svého pedagoga. Ten po převozu do nemocnice zemřel. Krajský soud v Hradci Králové odsoudil sedmnáctiletého učně za vraždu k devíti letům vězení.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com