Terorismus v akci. Rusko pokračuje ve své krvavé historii na Ukrajině.

Ráno 8. dubna zahájili rusko-fašističtí útočníci raketový útok na Kramatorsk. Útok byl cílený – monstrum, které dalo povel ke startu, jasně vědělo, kam střely dopadnou.

Nádraží Kramatorsk, které bylo v době útoku domovem tisíců lidí – civilistů ve městě na východě Ukrajiny, kteří se snažili uprchnout před válkou.

Přes 30 mrtvých a 100 zraněných v důsledku dvou raket zasáhlo železniční stanici Kramatorsk v Doněcké oblasti – to je začátek dne v jednom z ukrajinských měst.

Šéf Doněcké oblastní vojenské správy Pavlo Kirilenko uvedl, že během útoku byli obyvatelé Donbasu evakuováni do bezpečných oblastí Ukrajiny.

„Rašisté dobře věděli, kam míří a co chtějí: chtějí zasít paniku a strach, chtějí vzít co nejvíce civilistů jako rukojmí. Ruská federace je zemí monster a zločinců,“ napsal šéf OVA.

A nejde o náhodný útok. Ruští fašisté včera zahájili nálet na nadjezd poblíž stanice Barvinkovo, jediného železničního výjezdu ze Slovianska, Kramatorsku a Limanu kontrolovaného Ukrajinou.

Díky obětavosti opravářů, kteří v noci, vlastně pod ostřelováním, prováděli práce na obnově kolejí – všechny tři vlaky s uprchlíky, „uvízlé“ kvůli náletu, se nakonec obnovily a dostaly se do Lvova a Chmelnického.

Ale to bylo včera. Dnes ruští nelidé zaútočili znovu. Nyní – přímo na lidech.

Moskevská taktika se nemění, ale stává se stále více nelidskými formami. Poté, co se nepodařilo vybojovat alespoň nějaký úspěch na bitevním poli, poté, co dostal od ozbrojených sil Ukrajiny a celého lidu země odmítnutí ve všech směrech, přechází kremelský režim na otevřeně teroristické metody.

Jestliže se dříve ruští fašisté snažili své činy nějak zakrýt ospravedlňujícími záminkami (i když, o jakých výmluvách se můžeme bavit po Buchu, Gostomelu, Trostjanci a dalších ukrajinských městech, která byla pod okupací zvířat z Ruské federace), nyní, Putinova horda přešla k naprostému teroru.

  Britská královna Alžběta II. zemřela, princ Charles se stal králem

Cílem teroristů je zastrašit, rozsévat strach a hrůzu. A Moskva se ze všech sil snaží těchto cílů dosáhnout. Čím více ale Kreml vyvolává paniku, tím silnější je odpor ukrajinského lidu. A to rozhořčuje kremelského trpaslíka, který kompenzuje své selhání budováním teroru proti Ukrajincům.

„Postrádají sílu a odvahu postavit se nám na bitevním poli a cynicky ničí civilní obyvatelstvo. Je to zlo, které nemá hranice. A pokud to nebude potrestáno, nikdy to nepřestane,“ napsala hlava ukrajinského státu Zelenskyj na svém Instagramu.

Zatímco se Západ rozhoduje, zda uvalit nové sankce proti Moskvě, a přemýšlí o tom, jak mocné zbraně mohou být Ukrajině dodány, zatímco NATO neví „jak dál budovat vztahy s Ruskem“, nesouhlasí s tím, jak jednat, Kreml systematicky ničí Ukrajince .

Francie, Německo, Turecko a řada dalších zemí chtějí s Putinem udržovat kontakt. Vidíte, zůstat v kontaktu s kremelským schizofrenikem.

Zločiny Putinovy ​​armády, které jsou nejen mimo rámec vojenských pravidel, ale i za hranicemi zdravého rozumu, se vůbec nezdají být argumentem pro přerušení vztahů s agresorem.

O co víc musí svět vidět Bucha a Gostomela, aby pochopil, co je Ruská federace. Co jiného je potřeba k tomu, aby si především Evropa uvědomila nebezpečí šířící se z Kremlu.

Raketa, která zabila desítky mírumilovných Ukrajinců najednou – není to argument pro politiky „mírové“ Evropy. Zatímco v klidu. Je opravdu nutné cítit jeho schizofrenii na vaší zemi, vašimi občany, abyste pochopili a skutečně vzdorovali agresorovi?

Ostatně Evropa a svět jako celek už podobnými scénáři prošly. Německý nacismus, který teprve nabíral na síle, byl před téměř sto lety živen a doveden k vrcholu právě lhostejností politických elit, jejich neochotou všímat si zla, které následně pohltilo desítky milionů lidí.

Všechno to ale začalo téměř nekrvavě: nejprve si Führer přivlastnil Rakousko, pak Československo. Evropa mlčela a doufala, že si mlčením zajistí budoucnost.

  Stoltenberg: Země NATO dodají Ukrajině více zbraní, válka může trvat měsíce

„Mír celé generaci“ – přesně to sliboval jeden z „elity“ tehdejších evropských politiků. Cena je válka po celém světě.
Když už se Putinovy ​​jednotky umístěné na hranici s Ukrajinou připravovaly na úder na Ukrajinu (zničující – jak se tehdy zdálo téměř celému světu), v Evropě se diskutovalo, jak moc je nutné posunout zprovoznění Nord Streamu 2 .

Další tuny „varování“ pro Kreml, přísliby tvrdých sankcí. Hlavní poselství bylo stejné – nezlobit Putina, neprovokovat, neuvádět důvod.
A dnes je rétorika západních politiků a vedení NATO stejná – přímý střet s Ruskem nepřipustíme.

Jenomže všichni zapomínají na to hlavní – Putin nepotřebuje důvod. A čím déle ho budete všichni „přemlouvat“ a snažit se „neprovokovat“, tím rychleji k vám domů přijde. Historie to mnohokrát prokázala.

Úder na Kramatorsk je dalším důkazem toho, že putinismus se nezastaví před ničím. A pokud se to dnes nezastaví na Ukrajině, tak zítra přijde „ruský svět“ do domovů obyvatel zbytku Evropy.

To je velmi dobře chápáno v pobaltských státech a Polsku. Dobře si uvědomují, že se stanou dalším cílem krvežíznivého diktátora. K pochopení situace je ale potřeba nejen sousedství s Ukrajinou.

Česká republika jasně demonstruje své postavení – ochrana demokratických hodnot, ochrana lidského práva na lidskost.

Právě Praha jako jedna z prvních vyjádřila připravenost na skutečnou pomoc Ukrajině a připravenost přijímat uprchlíky. A právě Česká republika se stala první zemí, která začala tanky na Ukrajinu dodávat.

Češi vědí, co je to „ruský svět“, pamatují si „pomocnou ruku“ z Moskvy – Prahy 1968. „Pražské jaro“ se stalo pojistkou, která chrání obyvatele České republiky před „bratrským objetím Ruské federace“ na genetické úrovni.

A podpora Ukrajiny ze strany Čechů je příkladem, který by měl zbytek Evropy následovat, ale v tomto jsou velmi nepřesvědčiví. No, možná jejich vlády čekají na „jaro“ ve svých ulicích s barvami v podobě trikolóry „ruského světa“.

  Poblíž Reykjavíku vybuchl vulkán, je zastavena letecká doprava

Ale je to hrozné, podívejte se na města Ukrajiny, osvobozená od moskevské hordy.

Dnešní mír v Evropě může zaručit jedině vítězství ukrajinského lidu nad Putinovou hordou – silnou a evropskou Ukrajinou.

Sláva Ukrajině.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com