Politik SPD vyzdobil chlebíčky znakem Z, řeší to policie. Radní chtějí jeho rezignaci

Radní Jilemnice na Semilsku vyzvali k rezignaci zastupitele města Bronislava Kalvodu (SPD). Na sociální síť dal o víkendu fotografie chlebíčků nazdobených sýry ve tvaru písmena Z, které mimo jiné symbolizuje ruskou agresi na Ukrajině. Příspěvkem se zabývá i policie. Kalvoda, který je i místopředsedou SPD v Libereckém kraji, se k situaci zatím nevyjádřil.

Příspěvek ze svého profilu na Facebooku Kalvoda smazal, fotografie se ale na internetu dá stále dohledat s ohledem na reakce jiných lidí. „Obsahem příspěvku, který se o víkendu objevil na konkrétním facebookovém profilu, se zabývá služba kriminální policie a vyšetřování semilského územního odboru,“ řekla v pondělí regionální mluvčí policie Ivana Baláková.

Písmeno Z je vyobrazeno na některých ruských tancích a další vojenské technice nasazené na Ukrajině. V Rusku ho lidé například dávají i na automobily, domy nebo oblečení. Vyjadřují tak podporu ruským silám na Ukrajině.

Za nevhodný považuje Kalvodův příspěvek vedení Jilemnice. „Publikoval fotografie s občerstvením, kdy na chlebíčcích bylo vyskládáno ze sýra velké Z. Když se podíváte na Facebook pana Kalvody, tak asi pochopíte, že to nebyla náhoda, ať se to vysvětluje jakkoli, a nám to přišlo trochu neslučitelné s tou dobou, která teď je. A na základě toho jsme se rozhodli udělat, co máme v kompetenci,“ řekl v pondělí starosta města David Hlaváč (ODS). Rada města proto k pondělku odvolala Kalvodu z funkce předsedy i člena komise dopravy a veřejného pořádku a zároveň jej vyzvala k rezignaci na funkci zastupitele.

 

  Feri je stíhaný i za znásilnění spáchaném na dítěti, hrozí mu až 10 let vězení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com