Sníh a vítr opět omezily dopravu, kamiony měly problémy i na D1

echo24.cz

Sněžení a silný vítr dnes ráno dál komplikovaly silniční dopravu v Česku. Zejména v horských polohách a na Vysočině se tvořily sněhové jazyky. Silnice byly často sjízdné jen s nejvyšší opatrností, k dříve uzavřeným úsekům přibylo několik dalších. Po dvou dnech se ale otevře silnice první třídy z Tanvaldu na Harrachov. Problémy měly hlavně kamiony ve stoupáních, a to i na dálnici D1. Varování meteorologů před sněžením platí ve vyšších polohách zatím do dnešního večera, závěje čekají hlavně v Krkonoších, Jizerských a Krušných horách.

V Krkonoších do rána za posledních 24 hodin napadlo kolem 30 centimetrů sněhu, v Libereckém kraji přibylo až 20 centimetrů. Silničáři doporučují hlavně do hor přibalit i sněhové řetězy. Kdo nemusí, do hor by vyjíždět neměl, řekl ráno ČTK Eduard Bark, provozní technik společnosti Silnice LK, která má údržbu silnic v kraji na starosti. Kolem poledne se situace v Libereckém kraji i jinde uklidnila.

Kamiony měly ve stoupání problémy například na Vysočině, v Dlouhé Brtnici na Jihlavsku nebo mezi Jitkovem a Českou Bělou na Havlíčkobrodsku. V Jihlavě kamiony ráno zatarasily Sokolovskou a Pávovskou ulici. Na dálnici D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem řidiči v noci ve směru na Prahu kamiony přechodně kvůli špatné sjízdnosti odstavili, některé z nich pak museli budit policisté.

Provoz na D1 zablokovaly kamiony na několika místech ve středních Čechách. Zřejmě nejdéle, zhruba 2,5 hodiny, stál provoz na 26. kilometru ve směru na Prahu.

Odstavená na krajnici zůstala nákladní auta také na dálnici D48 na trase Frýdek Místek – Český Těšín. Šest kamionů zablokovalo dopravu na silnici první třídy v obci Vrchy na Novojičínsku. V kopci kamiony uvízly také na silnici I/37 u Trhové Kamenice na Chrudimsku. V Rybníku na Orlickoústecku vytahovali hasiči z příkopu tahač, který převážel asi šest osobních automobilů. Autobus zapadl do závěje v Teplicích, ve Varnsdorfu na Děčínsku naboural do zaparkovaných vozidel.

Vzhledem k počasí platí v Beskydech nadále zákaz vjezdu pro vozidla nad 12 tun na silnici I/56 mezi Ostravicí a Bílou. Silničáři ale ve 14:00 otevřou pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny mezinárodní silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Uzavřená byla kvůli sněžení od úterního rána. Dál zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo směrem na Raspenavu a Hejnice.

Nesjízdné byly ráno kvůli vydatnému sněžení silnice v Ústeckém kraji. Podle policejního webu se to týkalo úseků mezi Chomutovem a hraničním přechodem v obci Hora Svatého Šebestiána a také z Loučné pod Klínovcem do Kovářské. Místy byl nesjízdný levý jízdní pruh na dálnici D8.

V Karlovarském kraji sníh uzavřel silnice Jindřichovice – Háj a Přebuz – Rolava, už od středy zde řidiči neprojedou ze Šemnice na Andělskou Horu. Ve středních Čechách auta nemohla na silnici mezi obcemi Hatě a Jelčany. „Jsou tam závěje a míří tam těžká technika,“ řekl ráno ČTK pracovník dispečinku krajských silničářů.

Spadlé stromy uzavřely část silnice třetí třídy Letohrad – Mistrovice v Pardubickém kraji. Závěje a sněhové jazyky na asi tříkilometrovém úseku zablokovaly ve středu silnici mezi Klenčím a Postřekovem v Plzeňském kraji. Dnes je uvolní silničáři s těžkou technikou. Nesjízdná je kvůli ledovce silnice třetí třídy mezi Vizovicemi a Loučkou na Zlínsku, kterou silničáři přes zimu neudržují.

Jihočeský kraj

Na jihočeských vozovkách se mohou tvořit sněhové jazyky. Silnice proto zůstávají nadále sjízdné jen s opatrností. Sněhové jazyky se mohou tvořit na území celého kraje. ČTK to řekl Jan Hausel z dispečinku jihočeské správy a údržby silnic.

„Od nočních hodin jsme s technikou v terénu. Největší práci nám dělalo sněžení a vítr. Sněhové jazyky se na některých místech vytváří opakovaně a proto vozovky i ráno stále udržujeme,“ řekl Hausel.

V regionu mrzne, na Šumavě klesly teploty na minus osm stupňů Celsia. Podle předpovědi meteorologů budou dnes na jihu Čech sněhové přeháňky a foukat severozápadní vítr, který na horách může dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

Jihomoravský kraj

Na silnicích v Brně, na Brněnsku, Blanensku a Vyškovsku hrozí dnes ráno náledí, všechny silnice v kraji jsou sjízdné s opatrností. Vyplývá to z údajů na internetových stránkách Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

Na území kraje se teploty drží pod nulou, na Blanensku a Brněnsku je zataženo se sněhovými přeháňkami. Na Blanensku leží na silnicích první třídy rozbředlý sníh po chemickém ošetření, na silnicích nižších tříd je vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Na silnicích se objevují také sněhové jazyky.

V ostatních částech kraje jsou silnice většinou mokré po chemickém posypu a silničáři doporučují opatrnost.

V Brně udržovalo silnice v noci všech 21 posypových vozů, které do 5:25 spotřebovaly 129 tun posypového materiálu, pluhem upravily 22 kilometrů silnic ve městě.

Sněhové přeháňky by se podle předpovědi meteorologů měly vyskytovat i nadále v severní části kraje, nejvyšší odpolední teploty vystoupí až ke dvěma stupňům. Vát má čerstvý vítr, který bude odpoledne a k večeru slábnout.

Karlovarský kraj

Silnice v Karlovarském kraji jsou po nočním sněžení s opatrností sjízdné. Hlavní tahy jsou chemicky ošetřené se zbytky rozbředlého sněhu. Ve vyšších polohách ale mohou kvůli silnému větru vznikat sněhové jazyky, upozorňují silničáři. Vozovky mohou ale klouzat kvůli námraze kdekoli. Sněhové přeháňky pokračovaly i ráno, některé silnice už siličáři uzavřeli.

  Na vnitru visí vlajky ČR a Ukrajiny s podobiznou Putina ve vaku na mrtvoly

Meteorologové varovali ve středu před před silným sněžením s větrem, který může vytvářet závěje. Přes noc ale napadlo jen několik centimetrů sněhu a teploty se nad ránem pohybují na většině území Karlovarského kraje jen těsně pod nulou. Jen na horách jsou teploty okolo minus čtyř stupňů Celsia.

Kvůli vytrvalému sněžení byly ráno uzavřeny silnice Jindřichovice – Háj a Přebuz – Rolava. Jde o méně frekventované silnice s otevřenými úseky. Už ve středu silničáři na žádost policie zavřeli silnici z Šemnice na Andělskou Horu.

Na kluzkou vozovku upozorňovali nad ránem silničáři i na dálnici D6 u Chebu, na možnost vzniku námrazy nebo náledí ale upozorňuje Ředitelství silnic a dálnic na celém úseku dálnice v Karlovarském kraji. O to opatrnější by měli být řidiči na silnicích nižší třídy, kde může sníh na vozovce zůstávat.

Královéhradecký kraj

Na silnicích všech tříd v Královéhradeckém kraji ležel dnes ráno po nočním sněžení rozbředlý nebo ujetý sníh. Hlavní silniční tahy většinou pokrývala vrstva rozbředlého sněhu. Meteorologové dnes v kraji předpovídají další sněžení, při němž by vítr mohl na silnicích tvořit sněhové jazyky a na horách i závěje. Na horách teploty ráno klesly k minus osmi stupňům Celsia, uvedli silničáři a meteorologové.

V Krkonoších za posledních 24 hodin napadlo kolem 30 centimetrů sněhu. Na nesolených horských silnicích leží po pluhování asi deseticentimetrová vrstva ujetého sněhu. Na silnicích v lesích by si řidiči měli dát pozor na větve padající pod tíhou mokrého sněhu na silnice.

V Královéhradeckém kraji by dnes mělo být zataženo až oblačno, na většině území se sněžením. Postupně se čeká proměnlivá oblačnost a místy sněhové přeháňky. Na horách by mohlo být sněžení trvalejší a mohlo by do večera napadnout až 20 centimetrů sněhu. Tepoty by se dnes měly pohybovat kolem nuly, na horách od minus čtyř do minus sedmi stupňů.

Liberecký kraj

V Libereckém kraji se stále objevují sněhové přeháňky, situace na silnicích se ale dnes odpoledne výrazně zklidnila. Omezení platí jen pro Oldřichovské sedlo na Liberecku, přes které nemohou jezdit kamiony. Silnice v kraji jsou jinak sjízdné, řekl ČTK Eduard Bark ze společnosti Silnice LK, která má údržbu silnic v kraji na starosti.

„Nejsou hlášené žádné problémy. Chemicky udržované silnice máme mokré, na nich už nejsou ani žádné zbytky rozbředlého sněhu. A co se týče výše položených úseků, které jsou udržované inertně, tak tam je ujetá vrstva sněhu krytá posypem,“ uvedl před 16:00 Bark. V kraji byly odpoledne jen ojedinělé sněhové přeháňky, četnější očekávají meteorologové podle předpovědi v pátek. Řidiči by neměli vyjíždět bez zimní výbavy, do hor doporučují silničáři přibalit i řetězy.

Pro vozidla nad 3,5 tuny bylo možné dnes ve 14:00 znovu otevřít mezinárodní silnici I/10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Uzavřená byla kvůli sněžení od úterního rána. Aktuálně je i tato silnice beze sněhu, po chemickém ošetření mokrá. Osmnáctikilometrový úsek silnice z Tanvaldu na Harrachov se v posledních letech pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavírá při každém silnějším sněžení. K zablokování komunikace tam stačí jediný uvízlý kamion.

Pro kamiony nad šest tun zůstává uzavřená silnice třetí třídy přes Oldřichovské sedlo směrem na Raspenavu a Hejnice. Řidiči jezdí po silnici I/13, jež se udržuje chemicky, a dál přes Frýdlant. Omezení přes Odřichovské sedlo platí pro kamiony do doby, dokud bude na silnici sníh.

V Libereckém kraji napadlo do rána až 20 centimetrů sněhu, problémy měly kamiony ve stoupáních, zablokovaly tak některé komunikace na Českolipsku a Semilsku, zkomplikovaly ale dopravu i v Jablonci nad Nisou nebo Liberci. Havarovaly i čtyři sypače silničářů. „Většinou sjely ze silnice, když se jejich řidiči snažili zabránit srážce s osobním autem v protisměru, nikomu se ale nic nestalo,“ řekl Bark. Nenáročnější bylo podle něj vrátit na silnici sypač, který sjel ráno ze silnice ve Velkých Hamrech. Kvůli elektrickému vedení ho vyprošťovaly dva jeřáby.

Moravskoslezský kraj

Většina silnic v Moravskoslezském kraji je dnes sjízdná jen se zvýšenou opatrností. Na Bruntálsku se ve vyšších polohách tvoří sněhové jazyky. Na několika místech silnice zablokovaly uvízlé kamiony. Na silnici I/56 mezi Ostravicí a Bílou je stále zákaz vjezdu pro vozidla nad 12 tun. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic a policie.

Dopravní komplikace mohou řidiče překvapit na dálnici D48. „Na kilometru na trase Frýdek Místek – Český Těšín leží sníh na vozovce, odstavená nákladní vozidla jsou na krajnici, prozatím je silnice sjízdná se zvýšenou opatrností,“ řekla.

Dodala, že silnice I/57 v obci Vrchy byla dokonce pro nákladní dopravu na nějakou dobu úplně zastavena. Zablokovalo ji tam šest kamionů. Před 07:00 se silničářům podařilo komunikaci opět zprůjezdnit.

  Pražský hrad bude v příštích dvou dnech hostit zasedání lídrů evropských zemí

Na většině silnic v Moravskoslezském kraji leží zbytky sněhu. Ve vyšších polohách je pak ujetá vrstva sněhu pokrytá inertním posypem. Místy viditelnost navíc snižuje sněžení.

Olomoucký kraj

Několik centimetrů sněhu napadlo v noci v Olomouckém kraji. Na vozovkách je ráno vrstva rozbředlého sněhu a ve vyšších poloách se místy kvůli silnému větru tvoří sněhové jazyky. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Sněhové přeháňky v noci zasáhly postupně většinu území Olomouckého kraje. Rozbředlý sníh ráno pokrývá hlavní siliční tahy na Jesenicku a Šumpersku. Na méně používaných silnicích je ujetá vrstva s posypem. Správa silnic varovala řidiče, že v některých úsecích si musí dát pozor na sněhové jazyky.

Rozbředlý sníh je po nočním sněžení také na silnicích na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku. V severní části Olomoucka se místy tvoří sněhové jazyky.

Pardubický kraj

Většinu silnic v Pardubickém kraji pokrývá sníh, a to i v níže položených oblastech. Někde se vlivem větru tvoří sněhové jazyky. Kvůli spadlým stromům byla dopoledne zavřená část silnice třetí třídy Letohrad – Mistrovice. Počasí působí dopravní problémy. Na silnici I/37 u Trhové Kamenice na Chrudimsku směrem na Rohoznou je ledovka, v kopci uvízly kamiony.

Se sněhovými jazyky musí řidiči počítat v okolí Hlinska, Skutče a dalších míst na Chrudimsku, u Lanškrouna, mezi Svitavami a Poličkou, Žamberka a v Železných horách. Státní silnice přes 1/11 Suchý vrch je sjízdný se sněhovými řetězy. Pod tíhou sněhu jsou na Pardubicku a Rychnovsku ohnuté stromy na úsecích silnic Borohrádek – Horní Jelení, Bělečko – Vysoké Chvojno a Vysoké Chvojno – Borohrádek.

Od středečních 17:00 do dnešních 7:30 hasiči zasahovali u 44 událostí, do 14:00 jich evidují dalších 23. „U nehod a kolizí došlo maximálně k lehkému zranění,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. Museli zejména vytahovat automobily z příkopů, pomáhat u dopravních nehod a odstraňovat spadlé stromy. Například v Rybníku na Orlickoústecku vytahovali zapadlý tahač, který převážel asi šest osobních automobilů. Řidič uhýbal protijedoucímu nákladnímu vozu a skončil v příkopu.

V Kostelci u Heřmanova Městce řidička skončila s vozem pod svahem mimo silnici a na střeše, nehoda se obešla bez zranění. V Libchavách a v Ústí nad Orlicí hasiči pomáhali i silničářům, když se sypači zapadli.

V Pardubickém kraji je většinou zataženo, hlavně ve východní části foukal nárazový vítr. Na mnoha místech stále sněží nebo jsou sněhové přeháňky. Teploty se drží od minus pěti do minus jednoho stupně Celsia.

Plzeňský kraj

Na silnicích v Plzeňském kraji je dnes ráno po sněžení vrstva rozbředlého sněhu, který místy namrzá. V některých úsecích silnic tvoří silný nárazový vítr sněhové jazyky. Dálnice D5 je převážně mokrá po solení. Kvůli závějím je stále uzavřená silnice z Klenčí pod Čerchovem do Postřekova na Domažlicku, informuje dnes ráno dopravní zpravodajství Ředitelství silnic a dálnic.

Závěje a sněhové jazyky na asi tříkilometrovém úseku blokují silnici mezi Klenčím a Postřekovem od středy. Dnes je uvolní silničáři s těžkou technikou.

Se sněhovými jazyky se ale mohou potkat řidiči i na jiných silnicích v kraji, například na silnici první třídy na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary v okolí Bezvěrova, kde může silnice i namrzat. Sněhové jazyky se na severním Plzeňsku mohou tvořit i v okolí Vysoké Libyně, u Myslinky na sever od Plzně je silnice kvůli sněhu a kluzké vozovce špatně sjízdná pro nákladní auta. Sněhové jazyky se mohou na silnicích tvořit také na Tachovsku, jižním Plzeňsku či Klatovsku.

Středočeský kraj

Ve Středočeském kraji leží na řadě silnic rozbředlý sníh po chemickém ošetření, a to i na dálnicích a silnicích první třídy. Dálnice D1 v noci na několika místech stála, zablokovaly ji kamiony, které nemohly vyjet stoupání, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic. Podle dispečera krajských silničářů jsou silnice v kraji od noci udržované, zavřená je jen jedna silnice na Kolínsku, řekl ČTK.

„Silnice jsou od noci udržované a sjízdné. Uzavřena je pouze silnice III/12531 mezi obcemi Hatě a Jelčany, jsou tam závěje a míří tam těžká technika,“ řekl ČTK pracovník dispečinku krajských silničářů.

V noci byla na několika místech uzavřena dálnice D1, zablokovaly ji kamiony, které nemohly vyjet stoupání po kluzké vozovce. Dálnice z tohoto důvodu stála například zhruba 40 minut na 52. kilometru, zhruba 2,5 hodiny byl provoz zastaven také na 26. kilometru ve směru na Prahu, vyplývá z informací Národního dopravního informačního centra.

Sněžení nebo sněhové přeháňky jsou nyní hlášené z většiny území kraje, například na Pražském okruhu a dálnicích D1 a D5 leží zbytky rozbředlého sněhu a dálnice jsou tak sjízdné pouze s opatrností.

Sjízdné pouze se zvýšenou opatrností jsou také všechny silnice druhých a třetích tříd, na nichž většinou také leží rozbředlý sníh.

Ústecký kraj

Některé silnice v Ústeckém kraji jsou kvůli nočnímu a rannímu sněžení uzavřené. Podle policejního webu jde o úsek z Loučné pod Klínovcem do Kovářské na Chomutovsku. Silničáři evidují uzávěry také na cestě mezi Krásným Lesem, Adolfovem a Fojtovicemi na Ústecku, další uzávěra je u Suchdolu na Chomutovsku. Na většině míst jsou silnice sjízdné jen se zvýšenou opatrností, vyplývá to z informací dopravního zpravodajství Ředitelství silnic a dálnic.

  Blatný: Karanténa se kvůli mutacím prodlouží z deseti na 14 dní

Ráno byla na silnicích veškerá technika silničářů. „Teď jezdí spíš na horách,“ řekl dnes odpoledne dispečer ze Správy silnic Ústeckého kraje s tím, že v nižších polohách jsou silnice mokré, ale ošetřené.

Dopoledne byla uzavřená silnice mezi Chomutovem a hraničním přechodem v obci Hora Svatého Šebestiána. Místy nesjízdný byl levý jízdní pruh na dálnici D8, provoz tam komplikovaly také dvě nehody.

Další nehoda se stala ve Varnsdorfu na Děčínsku, kde naboural autobus do zaparkovaných vozidel. U Otvic na Chomutovsku sjelo auto do příkopu. Další auto bylo ve škarpě u obce Brozany nad Ohří na Litoměřicku.

Stromy a větve, které bránily provozu na některých vozovkách v regionu, dnes v noci odklízeli hasiči. Šlo o komunikace na Lounsku, Děčínsku, Teplicku, Mostecku a Ústecku, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf. Hasiči dnes také vytáhli dvě zapadlá auta v Petrovicích na Ústecku a zasahovaly u nehody dvou osobních aut u Kadaně na Chomutovsku. „Jednoho zraněného člověka vzala do péče zdravotnická záchranná služba,“ uvedl Rudolf.

Na většině území regionu dnes sněžilo nebo byly sněhové přeháňky, na horách i trvalejší sněžení. Mohou se tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje.

Kraj Vysočina

Provoz na silnicích Vysočiny ztěžují sněhové přeháňky, kvůli větru se tvoří sněhové jazyky. V některých kopcích nemohly vyjet kamiony. Policie dostala dopoledne oznámení o 24 dopravních nehodách, zranil se při nich jeden člověk. Dvě desítky volání řidičů z celého kraje se týkaly stížností na špatně sjízdné vozovky, sdělila ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková v poledne.

„Stále platí naše varování, aby řidiči jezdili opatrně a zbytečně neriskovali, protože silnice jsou na některých místech pokryté sněhem, který může přimrzat,“ uvedla Čírtková. V noci na dnešek byly problémy se sjízdností i na dálnici D1. Teď je podle policie sjízdná, ale horší situace je na nájezdech a sjezdech.

Podle dispečinku krajské správy a údržby se situace v dopravě okolo poledne trochu uklidnila. „V současné době nevím o žádném problému na silnicích I. tříd,“ řekl dispečer Jiří Havel. Pořád ale jezdí sypače i traktory s radličkami.

Dopoledne blokovaly kamiony v některých místech i silnice prvních tříd, například na I/38 v Dlouhé Brtnici na Jihlavsku nebo na I/34 mezi Jitkovem a Českou Bělou na Havlíčkobrodsku. V Jihlavě kamiony ráno zatarasily ulice Sokolovská a Pávovská.

Kolem 07:00 havaroval kamion s nákladem pelet na II/344 u Nové Vsi poblíž Chotěboře na Havlíčkobrodsku, převrátil se na bok. Na nájezdu na D1 z čerpací stanice na 111. kilometru na Prahu hořela před 06:00 u nákladního vozu převážejícího osobní auta zadní náprava. Nikdo nebyl zraněn. Podle hasičů tam vznikla škoda asi za 1,5 milionu korun.

Na dálnici byly v noci největší problémy ve směru na Prahu mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, kde řidiči asi tři hodiny po půlnoci kvůli špatné sjízdnosti přechodně odstavovali kamiony, policisté je pak museli i budit.

Se sněhovými přeháňkami je podle Českého hydrometeorologického ústavu na Vysočině potřeba počítat i v noci a v pátek, vítr by měl ale zeslábnout. Výstraha meteorologů před tvorbou sněhových jazyků platí pro Vysočinu do dnešních 18:00.

Zlínský kraj

Silnice ve Zlínském kraji jsou dnes sjízdné se zvýšenou opatrností. Mnohde na nich leží rozbředlý sníh, na Kroměřížsku jsou po chemickém ošetření většinou mokré. Ve vyšších polohách musejí řidiči zpravidla počítat s uježděnou vrstvou sněhu krytou posypem. Vyplývá to z údajů zveřejněných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR (ŘSD). V kraji se od půlnoci stalo zhruba 30 dopravních nehod, nebyly však vážné, uvedla odpoledne policie.

Kvůli ledovce zůstává nesjízdná silnice III/4932 mezi Vizovicemi a Loučkou na Zlínsku. Přes zimu ji silničáři neudržují. Policisté vyjížděli podle jejich mluvčího Petra Jaroše od půlnoci v regionu ke třem desítkám dopravních nehod. „Kromě jednoho lehkého poranění z nich vyvázli účastníci bez újmy na zdraví,“ uvedl mluvčí.

V regionu dnes mimo jiné bouraly tři autobusy. V Pozděchově na Vsetínsku narazil po 07:00 autobus, který jel z kopce, do stojícího osobního automobilu. Před 08:30 se v Zádveřicích-Rakové na Zlínsku srazil nákladní vůz s autobusem. „Řidič kamionu chtěl objet stojící autobus, přívěsem do něj ovšem narazil a poškodil jej,“ uvedl Jaroš. Ve 12:30 se pak u Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku na silnici vedoucí na Svatý Hostýn bočně srazil s autobusem sypač. „Všechny tři nehody byly bez zranění a bez alkoholu,“ řekl ČTK mluvčí.

Ve Zlínském kraji je dnes většinou zataženo, místy se objevuje sněžení a vane slabý vítr. Odpoledne a večer očekávají meteorologové proměnlivou oblačnost, místy opět se sněhovými přeháňkami, zejména na severovýchodě kraje. Podobné počasí by podle nich mělo vydržet i v noci a v pátek ráno.

Autor: ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com