Zapomněl heslo do bitcoinové peněženky s pěti miliardami korun. Má pouhé dva pokusy, jinak o bohatství přijde

Deset pokusů a dost. Se zapomenutým heslem se někdy potýkal asi každý. Obzvlášť draho však možná za ztrátu zaplatí americký investor Stefan Thomas. Aby se dostal do své bitcoinové peněženky naplněné v přepočtu zhruba pěti miliardami korun v této kryptoměně, už mu zbývají jen dva pokusy.

Přesně před 10 lety obdržel rodilý Němec žijící v San Franciscu 7 002 bitcoinů za svoje služby. Výdělku ovšem v době, kdy měl jeden bitcoin hodnotu pár dolarů, Thomas nevěnoval velkou pozornost a virtuální částku uložil na takzvanou kryptopeněženku. Aby se do ní člověk zpětně dostal, musí mít virtuální klíč. Po deseti neúspěšných pokusech se obsah nevratně zašifruje.

A toho se po zadání osmi chybných pokusů obával i Thomas. V současnosti, kdy hodnota hlavní kryptoměny závratně narostla, má podle BBC totiž jeho výdělek hodnotu přibližně 245 milionů dolarů (přes 5 miliard korun). Útržek, kde měl heslo napsané, ale ztratil.

Na Twitteru se proto Thomasovi dostalo například výzvy jistého profesora Stamose ze Stanfordské observatoře. „Při takových částkách se desetkrát netipuje, ale předá se to profesionálům. Za 10 procent z částky účet odemknu, zavolejte mi,“ reagoval na Thomasův Tweet.

Kurz bitcoinu se v posledních měsících vyšplhal strmě vzhůru a překonával jeden rekord za druhým. Od října posílil téměř na trojnásobek a ještě v pátek se prodával v přepočtu až za 900 tisíc korun. V posledním týdnu ovšem zaznamenal výrazný pokles a v pondělí ráno se cena jednoho bitcoinu propadla pod 700 tisíc korun. Britský Úřad pro finanční etiku (FCA) později varoval, aby lidé, kteří investují do kryptoměn, byli připraveni na výrazné ztráty i na eventualitu, že mohou přijít o všechno.

Zdroj: https://www.lidovky.cz

  Obchodníci stále nemají kompenzace za zrušené trhy. Města zákaz obcházejí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com