Embargo na energetické zdroje z Ruska a „všechny potřebné zbraně“ pro Ukrajinu – český europoslanec

I přes následné potíže by Evropa měla zavést úplné embargo na nákup plynu a ropy z Ruské federace. Ukrajina by také měla být vybavena všemi potřebnými zbraněmi, včetně těžkých.

V komentáři pro Guildhall to uvedla česká poslankyně Evropského parlamentu Veronika Vrechonová.

„Já osobně i celá Česká republika samozřejmě podporuji nejtvrdší sankce proti Rusku. Ale moje osobní přesvědčení je, že by mělo být okamžitě zavedeno úplné embargo na ropu a plyn z Ruska. Samozřejmě také chápu, že pro Evropu bude těžké se s tím vyrovnat, ale je to prostě nutné, “řekl politik.

„Pokud jde o vojenskou pomoc, podporuji poskytnutí všech nezbytných zbraní Ukrajině, včetně těžké techniky. Česká republika už mimo jiné poslala tanky,“ uzavřela Veronika Vřechonová.

Výzvu k navýšení vojenských dodávek na Ukrajinu vyslovil i stínový ministr obrany Kanady, poslanec kanadského parlamentu James Bezan. Kanada by podle něj měla Ukrajině poskytnout protilodní střely Harpoon, lehká obrněná vozidla LAV a obrněné sanitky, spojenci z NATO zase letouny MiG-29.

Americký senátor Ted Cruz z Texasu řekl, že Spojené státy americké jsou odpovědné za to, že Ukrajině poskytnou vše potřebné k její ochraně před Ruskem. Na Ukrajinu by podle něj měly být okamžitě dodány systémy protivzdušné obrany, stíhačky a další smrtící zbraně.

Člen Sněmovny reprezentantů britského parlamentu Sir Roger Gale, když hovořil o posílení vojenské pomoci Ukrajině, uvedl, že na Ukrajinu by měly být přesunuty všechny potřebné zbraně obranného charakteru, včetně stíhaček. Musí se zvýšit objem vojenské pomoci a rychlost dodávek.

Německý Bundestag také vyzval ke zvýšené vojenské pomoci Ukrajině. Poslanec Bundestagu ze Zelených Robin Wagner řekl, že spolu se sankcemi a politickým tlakem na Rusko je nutné především zvýšit dodávky zbraní Ukrajině pro účinnou obranu a také pro osvobození okupovaných území.

  V čele rozvědky ÚZSI skončí v červenci Šimandl, nahradí ho Mlejnek

Místopředseda Seimas Litevské republiky Paulius Saudargas řekl, že země zastupující demokratické společenství by měly na Ukrajinu převézt těžké zbraně, zejména těžké zbraně útočné povahy, protože na Ukrajině probíhá válka o ochranu celého světa. právní řád.

Šéf Evropské rady Charles Michel po ruském úderu na Kramatorsk oznámil nutnost zvýšit sankce proti Rusku a poskytnout Ukrajině více zbraní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com