S politickou situací je spokojeno 16% lidí, nejméně od začátku roku 2021

V listopadu bylo s politickou situací v Česku spokojeno 16 procent lidí, to je nejméně od začátku roku 2021 za doby epidemie koronaviru. Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentury Kantar pro Českou televizi. Jako špatnou nyní hodnotí politickou situaci 80 procent dotázaných.

„I když říjnové dotazování, které přineslo podíl 22 procent kladně hodnotících, naznačilo stabilizaci, listopadový průzkum přináší další pokles – s politickou situací je spokojeno 16 procent obyvatel. Takhle nízké hodnocení ukázal průzkum naposledy začátkem roku 2021 v souvislosti s koronavirovou epidemií,“ uvedli autoři průzkumu.

Jako velmi dobrou nehodnotí politickou situaci v zemi nikdo z oslovených respondentů, podle 16 procent je spíše dobrá. Za spíše špatnou považuje politickou situaci 35 procent účastníků průzkumu, jako velmi špatnou ji hodnotí 45 procent dotázaných a čtyři procenta neví.

Největší propad, o 20 procentních bodů, nastal u nejmladší generace, uvedla v ČT spoluautorka průzkumu Nikola Kopáčová. Spokojenost se u mladých lidí propadla ze 43 na 23 procent. I když větší spokojenost panuje mezi voliči současné vládní pětikoalice, i 46 procent stoupenců ODS hodnotí politickou situaci jako spíše či velmi špatnou, u Pirátů je to 63 procent.

Průzkum se uskutečnil od 13. listopadu do 1. prosince, účastnilo se ho 1200 respondentů.

ČTK

  Ředitelem GIBS by se měl stát náměstek Hendrych, návrh projednal výbor

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com