Hamáček je místopředsedou sekce obranného průmyslu Hospodářské komory

irozhlas.cz

Bývalý vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se stal místopředsedou sekce obranného průmyslu Hospodářské komory. Ve funkci nahradil poradce premiéra Petra Fialy (ODS) pro zahraniční a bezpečnostní otázky Tomáše Pojara, sdělil dnes ČTK mluvčí komory Miroslav Diro. Na informaci upozornil deník Právo.

Hamáček Právu řekl, že bude mít na starosti podporu českého obranného průmyslu. „V oblasti tuzemského obranného průmyslu bychom rádi využili jeho profesní zkušenosti, které nabyl jako první místopředseda vlády, ministr vnitra a zahraničních věcí. Předpokládáme, že i díky jeho znalosti legislativního procesu a kontaktům se nám podaří podpořit české výrobce a dodavatele, které Hospodářská komora zastřešuje,“ sdělil ČTK Diro.

Bývalý dlouholetý poslanec a předseda Sněmovny Hamáček (43) byl vicepremiérem a ministrem vnitra v koaliční vládě ANO a ČSSD, kterou do prosince vedl Andrej Babiš (ANO). Před jmenováním i po odvolání šéfa diplomacie Tomáše Petříčka (ČSSD) zastával i roli ministra zahraničních věcí. Od února 2018 do loňského října vedl sociální demokracii, na funkci předsedy rezignoval poté, co se strana loni poprvé za dobu samostatné ČR nedostala do Sněmovny.

ČTK

  Fiala: Tématem rozhovorů s americkou stranou bude Blízký východ i Ukrajina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com