Rusko připravuje teroristické útoky v Podněstří na květnové svátky – média

Rusko pokračuje v přípravě neuznaného Podněstří na válku s Ukrajinou. Na území „PMR“ byl vytištěn velký náklad deníku „Podněstersko“ z 2. května 2022, který vypráví o „krvavých teroristických útocích“, které se staly. Píšou o tom ukrajinská média.

Ústředním materiálem novin je „Oficiální výzva obyvatel PMR prezidentu Ruské federace Putinovi“.

Text vyjadřuje požadavek „zapojit ozbrojené síly PMR do akcí ruské armády“.

K tomu se na území samotného Ruska otevírají „mobilizační body“ pro nábor dobrovolníků pro boj v armádě Podněstří.

Kreml se tak snaží legalizovat tisíce svých vojáků, kteří budou provokovat z území „PMR“.

Noviny obsahují i ​​řadu propagandistických materiálů o „krvavých teroristických útocích, které dopadly na Podněstrovčany o květnových svátcích, byly zabity desítky lidí včetně dětí, starců a žen“.

Vzhledem k tomu, že noviny vyšly těsně před prázdninami, existuje nebezpečí, že kremelské úřady plánují provést řadu zastrašovacích činů mezi místním obyvatelstvem, za které tradičně ponese odpovědnost „Ukrajina a kolektivní Západ“.

Texty deníku jsou plné kremelských klišé: „Podněstrové už nemají možnost vyhnout se velké válce. Kyjev a jeho kurátoři NATO vynesli svůj verdikt, již koordinovali všechny své akce s Kišiněvem a Bukureští. Všechny naděje autorů novin se spojují s „protipůsobením bratrského Ruska“.

Cizím občanům se doporučuje, aby se připojili k „ozbrojeným silám PMR“. Konkrétně na území Ruské federace: „Kromě Ruské federace jsou mobilizační body rozmístěny v LPR, DLR, Abcházii a SAR. Do řad naší armády mohou navíc vstoupit i občané jiných zemí. K tomu jim stačí přijít do zemí, kde takové mobilizační body jsou.“

„Takovými akcemi může vedení Ruské federace připravit nový odrazový můstek pro agresi proti Ukrajině a základ pro „oficiální“ okupaci části území nezávislého Moldavska,“ uzavírají média.

  Putin podepsal nové restriktivní zákony

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com