Bundestag uvedl, že ruské jaderné hrozby nejsou důstojné stálého člena Rady bezpečnosti OSN

Jaderné hrozby ze strany Ruské federace jsou nedůstojné pro stálého člena Rady bezpečnosti OSN. Rusko nebude schopno podkopat mezinárodní podporu Ukrajině takovým zastrašováním.

Robin Wagner, člen Bundestagu ze Zelených, to uvedl v komentáři pro Guildhall.

„Putin je válečný zločinec, který nezákonně zaútočil na Ukrajinu. Putin je nejbrutálnějším utlačovatelem ruskojazyčného obyvatelstva na Ukrajině i v samotném Rusku, je také hrozbou pro celý svět. Jaderné hrozby jsou nedůstojné pro stálého člena Rady bezpečnosti OSN,“ prohlásil poslanec německého Bundestagu.

„Třápání jaderných šavlí je součástí jejich zrádné strategie. Rusko se takovým zastrašováním snaží podkopat mezinárodní solidaritu s Ukrajinou. Z toho nic nebude. Každému je jasné, že Putin zaútočil na naše společné hodnoty – demokracii, bezpečnost a svobodu,“ shrnul Robin Wagner.

Připomeňme, že ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov nepřímo naznačil, že by Rusko mohlo použít jaderné zbraně proti Ukrajině.

Již dříve také prezident Volodymyr Zelenskyj varoval, že svět by se měl připravit na jaderný útok agresora.

Ruská propagandistka Olga Skabeeva a poslanec Státní dumy z frakce LDPR Alexej Zhuravlev ve vysílání televizního kanálu Rusko 1 diskutovali o tom, za kolik sekund mezikontinentální balistická střela Sarmat dorazí do hlavních měst Velké Británie, Německa a Francie a dá Ukrajině zbraně.

Již dříve vedoucí Centra pro obranné reformy, koordinátor mezirezortní platformy pro boj s hybridními hrozbami, která funguje v rámci spolupráce Ukrajina-NATO, Oleksandr V. Danilyuk v reakci na potvrzení záměrů použít jaderné zbraně proti Ukrajina, Rusko by měly být vyloučeny z Rady Bezpečnost OSN a Valné shromáždění OSN by mělo okamžitě přijmout rezoluci, že takový krok ze strany Ruské federace by byl vyhlášení války lidstvu.

Poslankyně Evropského parlamentu, bývalá litevská ministryně obrany Rasa Yuknevicienėová zase řekla, že pokud Rusko použije jaderné zbraně proti Ukrajině nebo jakékoli jiné evropské zemi, měl by být takový jaderný úder považován za vyhlášení války celému světu.

  Prigožin tvrdí, že na tábor jeho bojovníků zaútočila ruská armáda. Hrozí vojenský převrat, oponuje Girkin

Také bývalý velitel estonských obranných sil, člen Evropského parlamentu, generálporučík Rigo Terras také řekl, že Valné shromáždění OSN by mělo přijmout rezoluci, že použití jaderných zbraní Ruskem proti Ukrajině bude považováno za prohlášení války s lidstvem.

Poslanec lotyšského parlamentu Atis Leinysh podpořil iniciativu o nutnosti přijmout rezoluci OSN, že použití jaderných zbraní Ruskem proti Ukrajině bude považováno za vyhlášení války celému lidstvu.

Šéf zahraničního výboru estonského parlamentu Marko Michelson řekl, že pouhá myšlenka na použití jaderných zbraní je porušením klíčových principů, na kterých je založena Organizace spojených národů. Důvodů, proč by mělo být členství Ruska v OSN zastaveno, je podle něj celá řada.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com