Ruští vetřelci se utápí v rabování a plenění chrámů

Vojáci Ruské federace se v telefonických rozhovorech z Ukrajiny chlubí svým příbuzným rozsahem válečných zločinů ruské armády. Svědčí o tom odposlechy rozhovorů mezi ruskými vojáky, které do Guildhallu přenášela ukrajinská rozvědka.

Opravář, údajně z 810. samostatné námořní brigády Černomořské flotily ruského námořnictva, vypráví své ženě na okupovaném Krymu o plenění Mariupolu: „Už jsem pro vás po příjezdu nasbíral tolik dárků – tablety, telefony, hodinky, šperky, notebook.“

Další voják ze 14. samostatné brigády zvláštního určení Hlavního ředitelství Generálního štábu Ozbrojených sil Ruské federace (vojenská jednotka 74854), který se nachází v oblasti města Izyum, Charkovská oblast, vypráví své matce o vyplenění skladu řetězce železářství Leroy Merlin poblíž Kyjeva: „Pamatujte si, říkal jsem vám, když jsme byli ještě na jiném místě, že tam byl sklad Leroy Merlin. Hned v prvních dnech se odtud vytáhlo vše, co bylo potřeba. A střelci mi namontovali trojitý stan a jeden stan. Vlezli tam a začali třást tímhle skladištěm: dostali spoustu vlhčených ubrousků, je tam všechno možné: nářadí tam, motorové pily. Byl tam i motorový člun, ale nebyl odvezen. Každý dostal, co potřeboval.“

Ruští vojáci se netají tím, že ruská armáda okrádá civilní obyvatelstvo Ukrajiny.

O tom vypráví voják jednotky Západního vojenského okruhu ozbrojených sil RF jménem Danil, který byl 23. března ve vesnici Zavorychi u Kyjeva, svému příteli z Petrohradu: „Žijeme si tak dobře, jehňátko, chaty, obchody – vše je naše. Všechno, co lidé mají, je naše, jen to bereme, jak chceme: auta, cokoliv.

20. března voják ozbrojených sil RF, který byl na Ukrajině ve směru Polesje, řekl svému soudruhovi v Rusku majoru I. Gotovcevovi „My tady jíme prasata. Všechno tady snědli, slepice.

  Reforma polské justice porušuje právo EU, rozhodl unijní soud

Koncem března mluvil voják ruských ozbrojených sil Viktor Korobeinikov se svou ženou, rovněž vojákyní jednotky ruských ozbrojených sil, která byla umístěna poblíž Mariupolu: „Jen mačkají auta z lidí. U místních. Vyhánějí je z Mariupolu, ti, kteří nejsou zlomení a jsou tam místní, kteří jsou vesnicemi, jsou prostě vydrancováni.“

Voják z jednotky Západního vojenského okruhu ozbrojených sil RF, který byl umístěn poblíž Izyumu, říká své ženě ve Smolenské oblasti: „Krademe dům od domu, byt od bytu. Tady se vůbec nic nevyskytuje. A pak, co přijde, zadní část spekuluje. Minulý týden jsem vyměnil norkový kabát za krabičku cigaret.“

Zvláště „zbožný“ válečný zločinec z 9. dělostřelecké brigády Západního vojenského okruhu Ruské federace, který byl umístěn poblíž Charkova, se své matce Stěpanové Irině Viktorovně chlubí, že ukradl ikonu z kostela: „Nasťa vzal ikona v kostele. Matka Boží s Ježíšem Kristem. Vzal jsem to, je to s kamínky. S takovými diamanty, velmi krásné.

Rodiče a přátelé ruských marodů dychtivě poslouchají marodky a dávají jim „rozkazy“. Aleksey, voják ozbrojených sil RF, který je na území Ukrajiny, údajně přijímá „rozkaz“ směrem na Mariupol od přítele, který se jmenuje Ivan:

– Poslouchej, můžu tě sobeckým způsobem poprosit, telefon pro mě a taky notebook. Nebo tam je, hele, možná tam budou normální robotické vysavače.

– Zkrátka jsem si uvědomil, že když se něco stane, vezmu to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com