Wallace: Ruští generálové se navzájem obviňují ze strachu z „čistek“ za neúspěšnou invazi

Prezident Vladimir Putin obviňuje vojenské vedení Ruské federace z chaosu na Ukrajině. Podle britského ministra obrany Bena Wallace se ruští generálové stali obětními beránky neúspěšné invaze a nyní se navzájem obviňují z „katastrofy“, uvádí ERR.

Nejvyšší ruští důstojníci se obávají, že Putin „očistí“ vojenské vedení kvůli neúspěšné invazi na Ukrajinu, řekl Wallace.

Podle západních představitelů zahynulo v bojích na Ukrajině nejméně devět nejvyšších ruských důstojníků. Podle úředníků šli na frontu pozvednout morálku vojáků.

„Generálové byli nuceni přiblížit se k předním liniím, snažili se zjistit, v jaké bažině jsou, a křičeli na lidi, ale to obvykle nedosahuje nejlepších výsledků,“ řekl Wallace.

Ruská média před pár dny rozšířila informaci, že náčelník Generálního štábu Ozbrojených sil Ruské federace Valerij Gerasimov přišel na frontu u Izjumu a byl tam zraněn. Tyto informace však byly později vyvráceny Střediskem řízení obrany Ruské federace, uvedl list The Times.

„Neexistuje nikdo z Putinových blízkých, kdo by se ho odvážil přesvědčit, aby upustil od svých plánů zmocnit se Ukrajiny,“ řekl Wallace s tím, že válka se může velmi rychle změnit z bažiny ve zkázu.

Wallace zároveň varoval, že existuje možnost, že 9. května může Putin začít mobilizovat další vojáky a formálně vyhlásit Ukrajině válku.

  Z Kyjeva byly hlášeny výbuchy, protiletecká obrana sestřelila drony

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com