Raketový útok v Oděse si vyžádal jednu oběť, v Donbasu pokračují boje

Pondělní raketový útok ruských vzdušných sil na ukrajinské přístavní město Oděsa si podle místních úřadů vyžádal jednoho mrtvého a pět zraněných. V Donbasu pokračuje ofenzíva ruské armády, uvedl generální štáb v Kyjevě. Sirény leteckého poplachu dnes brzy ráno zněly v Luhanské, Charkovské a Dněpropetrovské oblasti.

Rusko v pondělí vystřelilo na Oděsu celkem sedm raket, přičemž zasaženo bylo obchodní centrum a skladiště spotřebního zboží. Zemřel zde jeden člověk a dalších pět utrpělo zranění, sdělilo v noci na dnešek jižní velitelství ukrajinské armády. Podle něj hasiči nadále bojují s plameny. Útok se odehrál v době návštěvy předsedy Evropské rady Cherlese Michela, který se musel spolu s ukrajinským premiérem Denysem Šmyhalem uchýlit do krytu.

Ukrajinský generální štáb ve svém pravidelném ranním hlášení uvedl, že ruská armáda nadále útočí na východě země ve snaze získat plnou kontrolu nad Doněckou a Luhanskou oblastí. Pokračují boje o obce Vojevodivka, Toškivka, Nyžně ? Kamjanka. V Mariupolu ruská vojska pokračovala v dělostřeleckých a leteckých úderech na areál oceláren Azovstal, který je posledním útočištěm ukrajinských obránců tohoto města.

Za předchozí den ukrajinští vojáci odrazili 15 nepřátelských útoků a zničili jeden systém protivzdušné obrany, devět tanků, tři dělostřelecké systémy, 25 obrněných bojových vozidel a tři speciální ženijní vozidla. V důsledku ruského ostřelování zemřelo v Ukrajinou kontrolované části Donbasu šest civilistů, uvedl generální štáb. Údaje nebylo možné nezávisle ověřit. Velení armády současně varovalo před možností ruských sabotáží v závodech ukrajinského chemického průmyslu.

ČTK

  Putin na Ukrajinu vtrhne, ale pro Rusko to bude katastrofa, prohlásil Biden

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com