Rusové chystají útok na Slovjansk a Siversk, píše ukrajinský generální štáb

Ruským jednotkám se stále nedaří převzít plnou kontrolu nad městem Severodoněck, ofenziva ale pokračuje. Ve své nejnovější analýze o tom informuje americký Institut pro výzkum války (ISW). Ukrajinský generální štáb ve své ranní zprávě uvádí, že se Rusové chystají zaútočit na Slovjansk a Siversk.

„Ruské jednotky v pátek 10. června pokračovaly v pozemním útoku na Severodoněck, stále ale ještě nedostaly město pod plnou kontrolu. Stejně jako během bojů v Mariupolu je obtížné sestavit přesný obraz toho, co se děje v městských částech Severodoněcku, protože odtud přichází čím dál méně informací,“ uvádí Institut pro výzkum války. Ukrajina žádá brzkou dodávku zbraní ze Západu kvůli převaze ruských jednotek v dělostřelectvu, píše ISW.

Podle ukrajinského generálního štábu se ruské síly kromě Severodoněcku v Luhanské oblasti soustřeďují také na postup proti městům Slovjansk a Siversk v Doněcké oblasti. „Nepřítel přeskupuje jednotky a doplňuje palivo a munici, aby připravil ofenzivu proti Slovjansku a Siversku,“ píše na facebooku ukrajinský generální štáb.

ČTK

  Co děláme ve vztahu s Ruskem špatně? Kandidát SPD Bašta odpoví v Rozstřelu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com