Rusko ničí kulturní dědictví Ukrajiny

Od 24. února Rusko zničilo 370 památek ukrajinského kulturního dědictví. Téměř polovina jsou církve různých denominací. V oblasti Charkova bylo zaznamenáno 90 zničení, 70 – v oblasti Kyjeva. V Doněcké oblasti bylo ostřelováno 62 architektonických objektů. Také raketové údery ruské armády poškodily železniční infrastrukturu Ukrajiny o téměř 3 miliardy dolarů.

12. června Ruská federace znovu střílela na chemičku Azot a zničila tucet domů v Luganské oblasti. „Azot“ v Severodoněcku, kde se skrývá ukrajinská armáda a asi 500 civilistů včetně 40 dětí, byl ostřelován kvůli zásahu granátů na území transportní dílny, začalo hořet palivo a maziva. Bylo zničeno 10 domů v Zolote a Vrubovce, 2 v Nikolajevce a 4 v Lisičansku, stejně jako nákupní centrum a obchod. Ruská federace pokračuje v útocích na Severodoněck a Toškovku a ničí obytné budovy. Také dnes bylo v důsledku ostřelování Lisičanska zabito 6leté dítě.

Takto vypadá Popasna v Luganské oblasti z ptačí perspektivy:

Rusové proměnili město v jednu souvislou ruinu.
Večer 11. června bylo zraněno 22 lidí včetně dětí při výbuchu rakety v Čortkivu v Ternopilské oblasti. Vojenský objekt byl částečně zničen, sousední domy byly poškozeny. Poškozeno bylo i plynovodní potrubí, kvůli hrozbě úniku plynu bylo město odpojeno od plynu.

Ruští útočníci stříleli na dva okresy v Dněpropetrovské oblasti. Oblasti Sinelnikovsky a Krivorozhsky byly ostřelovány: v komunitě Pokrovskaja byla zabita žena a zničený dům. V obci Zelenodolsk došlo k požáru v městském parku. Nepřítel ho zasáhl z Uragan MLRS.

Okupanti v Mariupolu oznámili demolici všech částečně zničených domů s vystěhováním lidí do dvou týdnů. Obyvatelé nevědí, kam se mohou pohybovat. Okupanti odmítají vyplatit náhradu, ale lidé stále očekávají, že dostanou „pomoc při opravách“. Do zimy nebude v Mariupolu plyn a topení, Rusové si proto chtějí postavit stany na topení, ale zatím neupřesnili, jak vytopit více než 130 tisíc lidí. I když si okupanti ani v létě nemohou zřídit vodovod, lidé se mohou mýt ve speciálních místech od 11:00 do 16:00, což by bylo děsivé si představit v zimě. Také v Mariupolu útočníci ukradli třetí loď z válcovaného kovu, která byla poslána do Rostova na Donu.

  Trump je přesvědčen, že ho Senát znovu v impeachmentu osvobodí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com