Novým ředitelem NÚKIB je dosavadní náměstek Lukáš Kintr

Novým ředitelem Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) je počínaje dneškem dosavadní náměstek Lukáš Kintr. V týdnu jej do funkce s účinností od začátku července jmenovala vláda. Kintr v čele úřadu nahradil Karla Řehku, který se stal novým náčelníkem generálního štábu.

Kintr byl od září 2019 náměstkem ředitele NÚKIB pro řízení Národního centra kybernetické bezpečnosti, od 21. června byl pověřen řízením celého úřadu. Vystudoval manažerskou informatiku a informační management na VUT v Brně. V úřadu, který byl dříve součástí Národního bezpečnostního úřadu (NBÚ), působí od roku 2015.

V prohlášení, které má ČTK k dispozici, poděkoval Kintr vládě za důvěru a Řehkovi za vše, co pro NÚKIB udělal. Hodlá navázat na jeho práci. „Vedení NÚKIB přebírám především s pokorou, ale také s úctou k práci, kterou doposud úřad odvedl,“ uvedl. Má v úmyslu pokračovat v naplňování koncepce rozvoje úřadu. „Vedení NÚKIB vnímám také jako velkou příležitost podílet se na posilování kybernetické bezpečnosti a jako výzvu sloužit ČR,“ dodal.

Jako samostatný úřad vznikl NÚKIB v létě 2017. Má na starosti kybernetickou bezpečnost včetně ochrany utajovaných informací v informačních a komunikačních systémech. Zabývá se i neveřejnými službami družicového systému Galileo. Prvním ředitelem úřadu byl někdejší šéf NBÚ Dušan Navrátil.

ČTK

  Úterý přineslo nový rekord, nakažených covidem bylo skoro 26.000

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com