Ohledně „Marshallova plánu“ pro Ukrajinu

V Bavorských Alpách se ve dnech 26. až 28. června konal pro Ukrajinu důležitý a dokonce osudový summit zemí G7 „Skupiny sedmi“. Akce se zúčastnili vedoucí představitelé USA, Německa, Kanady, Francie, Velké Británie, Itálie a Japonska. Válka u nás, kterou zákeřně rozpoutala Ruská federace, se stala jedním z hlavních témat summitu. Představitelé ekonomicky silných demokratických zemí tak diskutovali o obdobě „Marshallova plánu“ pro poválečnou Ukrajinu. To především opakovaně zdůraznil německý kancléř, který předsedá Skupině sedmi, Olaf Scholz.

Poznamenal, že potřebné miliardy dolarů a eur budou přiděleny spojenými silami světového společenství na obnovu infrastruktury Ukrajiny, její průmyslové kapacity a finanční a ekonomické stability. Lídři těchto zemí také zveřejnili prohlášení týkající se Ukrajiny, ve kterém slíbili pokračovat v poskytování finanční, humanitární, vojenské a diplomatické podpory „v míře nezbytné“.

Klíčovým „poselstvím“ pro Ukrajinu bylo podle výsledků Summitu solidní pochopení pozice civilizovaných zemí, které náš stát do budoucna považují za svého rovnocenného partnera. Vzhledem k nedávno získanému statutu „kandidátské země na vstup do EU“ se pozice zemí G7 jeví jako jasná a rozhodná.

Světoví lídři už podle svých slov zahájili vývoj specifikovaného dokumentu, který by se měl stát dobře naplánovaným, vyváženým a hlavně efektivním. Světové společenství tak dalo jasný signál maximální podpory Ukrajině, adresovaný nejen Ukrajincům, ale i Ruské federaci, která nadále zabíjí a ničí náš stát.

Hlavním důkazem úspěchu takového signálu byl prudký nárůst aktivity předvojů Putinovy ​​propagandy, kteří najednou začali prohlašovat nemožnost úspěchu takového Plánu. Ve svých prohlášeních citují desítky vykonstruovaných argumentů, které údajně vycházejí z korupce na Ukrajině a neochoty Západu pomoci čímkoli jiným než zbraněmi.

Téměř každý ruský pořad obsahuje prohlášení takzvaných „expertů“ zdůrazňujících „únavu evropského společenství s Ukrajinou“ a neochotu evropských zemí jí pomoci.

  Rusko si referendy o připojení uzavře cestu k rozhovorům, řekl Zelenskyj

Podle „ruského Goebbelse“ Evropa jen sní o co nejrychlejším vyhlazení Ukrajiny a zrušení protiruských sankcí, které ničí evropskou ekonomiku.

Zdůrazňují také, že Ukrajina se nikdy nebude moci stát členem Evropské unie a její podpora je pouze přízrak, jehož hlavním úkolem je „pokračování války NATO proti Rusku rukama ukrajinských ozbrojenců a nacistů“.

Takto tvrdá reakce ruských masmédií potvrzuje hlavní noční můru Putinova režimu, která spočívá v konečné ztrátě Ukrajiny, a to jak politicky, tak ekonomicky. Pochopení konsolidace civilizovaného světa kolem podpory Ukrajiny a tvrdé reakce na agresivní akce Ruské federace je jedním z hlavních úkolů, které si ruská propaganda stanovila, je vytvořit rozkol ve vztazích mezi Ukrajinou a jejími partnery. .
Pro Ukrajinu spočívá hlavní narativ v „symbolismu přihlášky do EU“ a pro Evropu tedy v nepřipravenosti našeho státu na rovnocenné partnerství kvůli „korupci a neefektivní ekonomice“.

Realita, které dnes Kreml čelí, však nabízí zcela jiné a osudové vyhlídky nejen pro Rusko, ale i pro jeho autokratický režim. Ukrajina se po skončení války definitivně stane atraktivní investicí pro globální investory, protože investice do ekonomiky a infrastruktury kandidátské země do EU se stanou perspektivní a ziskové. Evropská podpora a investice pomohou Ukrajině stát se moderním a rozvinutým státem. Západní země už dávají jasně najevo, že vidí Ukrajinu v Evropě a věří v její rozvojové perspektivy.

Rusko, které je pod přísnými sankcemi, přitom čeká období stagnace a ekonomického úpadku. Pro ruské úřady bude ještě těžší vysvětlovat průměrnému zbídačenému občanovi Ruské federace o „nacistech na Ukrajině“, kteří z nějakého důvodu začali žít podle evropských standardů. To definitivně zasáhne kremelskou vertikálu moci, protože silná evropská Ukrajina bude protipólem agresivního a barbarského režimu, který v současnosti vládne v Rusku.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com