Ve stylu NKVD: Rusko podporuje mimosoudní popravy

Soud samozvané „Doněcké lidové republiky“ vyhlásil trest smrti pro vojáky ozbrojených sil Ukrajiny z praporu „Azov“ Konstantina „Fox“ Nikitenka a Nikolaje „Frosta“ (příjmení neuvedeno). Propagandistická média Ruské federace šíří falešné informace, že Konstantin Nikitenko údajně cestoval po Mariupolu a „střílel do lidí pro smích“ a zveřejnil toto video na své síti, ačkoli nejsou zobrazeny žádné odkazy ani videoklipy. Rusové jeho kolegovi připisují „vraždu zajatých mariňáků“, důkazy nedodali.

Kromě toho 9. června tentýž „soud“ samozvané „Doněcké lidové republiky“ shledal Brity Seana Pinnera a Aidena Aslina, stejně jako marockého občana Saadouna Brahima, vinnými ze žoldáctví, pokusu o násilné uchvácení moci. i výcvik k provádění teroristických činností a odsoudil je k smrti.

Dobytá ukrajinská území a tam vyhlášené tzv. republiky jsou zcela řízeny z Kremlu, veškeré akce jsou koordinovány s ruskými úřady, což znamená, že všechny zločiny, které jsou na těchto územích páchané, jsou dílem Putina a jeho režimu. Včetně trestného činu mimosoudního popravy občanů Ukrajiny při naprosté absenci důkazů.

Je třeba poznamenat, že v takzvaných „filtračních táborech“, do kterých ruské jednotky přepravují mírumilovné Ukrajince z bojové zóny, dochází k naprosté svévoli: mučení, ponižování a výsleších. Celkem je takových „legalizovaných koncentračních táborů“ 18, kterými prošlo přes 1,6 milionu Ukrajinců a 250 tisíc dětí z nich. Uprchlíci z Mariupolu, kterým se z tohoto pekla podařilo uprchnout, řekli, že ruští nohsledi z DLR mohli beztrestně zastřelit člověka jen proto, že v roce 2014 raději zůstal v Mariupolu, a ne v DPR.

S přihlédnutím k článku 47 Prvního dodatkového protokolu k Ženevským úmluvám jsou od roku 1977 jak Ukrajina, tak Ruská federace smluvními stranami tohoto protokolu. Článek 47 definuje žoldáka jako osobu, která není příslušníkem ozbrojených sil jedné ze stran konfliktu. Všichni výše uvedení lidé jsou příslušníci ozbrojených sil Ukrajiny a nemají nic společného s pojmem „žoldák“. Připomeňme, že Ruská federace ve své agresi proti Ukrajině využívá několik tisíc lidí z Wagner PMC, kteří jsou skutečnými žoldáky.

  Pašinjan se stal vítězem voleb, většina v parlamentu mu těsně unikla

Pokud je s Ukrajinci vše definitivně jasné, pak se občané Británie a Maroka dávno před začátkem války rozhodli Ukrajinu vědomě podporovat a podepsali smlouvu s ozbrojenými silami. Podle třetí Ženevské úmluvy, konkrétně prvního dodatkového protokolu, jsou to váleční zajatci. Vzhledem ke kontrole ze strany Ruské federace nad samozvanými „DPR“ a „LPR“ je odpovědnost za činnost orgánů tzv. „republik“ z hlediska mezinárodního práva připisována Rusku. . Pokud tedy budou tito lidé popraveni, bude se Ruská federace zodpovídat za mimosoudní popravy v souladu s mezinárodním právem.

Zabíjení válečných zajatců je podle mezinárodního práva zločinem. To znamená, že uložení a výkon takového rozsudku smrti je válečným zločinem v souladu s Římským statutem Mezinárodního trestního soudu. Rusko tím opět celé civilizované společnosti dokáže, že je teroristickou zemí č. 1 na světě, kde není místo nejen pro práva a právo, ale ani pro lidskost a soucit. Rusko je územím absolutní krutosti, která ničí a ochromuje životy lidí v sousedních zemích.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com