Rakety zasáhly Charkov, Sumskou oblast i Donbas

Raketové útoky na Charkov a jednu z vesnic v Sumské oblasti oznámily v noci na dnešek ukrajinské úřady. Hlášeno je také ostřelování města Družkivka v Doněcké oblasti a boje u vesnice Bilohorivka, asi 50 kilometrů východně od Slovjansku.

Agentura Suspilne s odvoláním na charkovské úřady informovala, že raketový útok dnes ráno zasáhl šestipodlažní obytnou budovu v Charkově. Na místě jsou záchranáři. Cílem těžkého ostřelování se stala už v neděli také vesnice Esman v Sumské oblasti, informoval oblastní gubernátor Dmytro Žyvyckyj. V souvislosti s těmito útoky zatím nebyly hlášeny případné oběti.

Gubernátor Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko na sociální síti Telegram uvedl, že ruská raketa dopadla na město Družkivka za frontovou linií. Ostřelována podle něj byla i další obydlená centra.

Gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj prostřednictvím telegramu informoval, že ruské síly se shromáždily v oblasti vesnice Bilohorivka, asi 50 kilometrů východně od města Slovjansk, a odtud ostřelují okolní sídla a provádějí vzdušné útoky. Ukrajina předpokládá, že právě bitva o Slovjansk bude dalším klíčovým bojem na Donbasu.

ČTK

  Rusové chtějí skrýt fakta že údajně platili Tálibánu za zabíjení amerických vojáků

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com