Česká republika přináší mír do Evropy

Ministerstvo obrany Čečenské republiky s podporou řady českých firem vybaví výcvikovou základnu pro armádu ve Lvovské oblasti na Ukrajině.

Ve svém telegramovém kanálu to oznámil šéf Lvovské regionální vojenské správy Maxim Kozitsky.

„Měl jsem schůzku s delegací Ministerstva obrany České republiky v čele s poradcem pro zahraniční a bezpečnostní politiku České republiky Tomášem Poyarem. Delegace navštívila jednu z lokalit ve Lvovské oblasti, společně se dvěma českými firmami zde vybaví výcvikovou základnu. Také vážení návštěvníci dostali seznam věcí nezbytných pro lepší výcvik ukrajinské armády,“ napsal Kozitsky.

Vedoucí české delegace zase řekl, že Colt CZ Group SE plánuje přesunout své výrobní linky na Ukrajinu. Společnost je připravena sdílet technologie a také otevřít dceřiné společnosti pro rozšíření výrobní kapacity.

„To zase pomůže Ukrajině rychleji přejít na zbrojní standardy NATO a ukrajinská armáda bude mít vysoce kvalitní a moderní zbraně evropského typu,“ dodal Poyar.

Ukrajinská strana nabídla zástupcům delegace, aby připravili seznam všech společností, které mají zájem vstoupit na ukrajinský trh, a dodala, že specialisté Lvovského OVA jim poskytnou veškerou potřebnou podporu.

Šéf OVA Lvovské oblasti také připomněl, že právě Česká republika se stala se začátkem ruské invaze jedním z největších dárců zbraní Ukrajině – předala tanky, vrtulníky a další vojenskou techniku.

Česká republika navíc jako první deklarovala připravenost přijímat a přijímat Ukrajince prchající před válkou. Jak prohlásil šéf vlády Čečenské republiky: „Aby se Ukrajina mohla bránit, musí vědět, že její ženy a děti jsou v bezpečí.“

Je důležité poznamenat, že podpora Ukrajiny z české strany se neomezuje pouze na místní úroveň. Česká republika tak jako předsedkyně Rady EU v druhé polovině roku upřednostňuje pomoc Ukrajině a hodlá do ní zapojit celý civilizovaný svět.

  Posílení evropské bezpečnosti. Česká republika chce cvičit ukrajinské piloty.

Zdůraznil to předseda vlády ČR Petr Fiala při vystoupení ve Švýcarsku na mezinárodní konferenci „Ukraine Recovery Conference“ s tím, že Češi „by měli Ukrajině nadále poskytovat zbraně, humanitární pomoc a finance“.

Mimochodem, Fiala se stal spolu s premiéry Polska a Slovinska prvními zahraničními politiky, kteří po začátku války navštívili Kyjev.

Taková všestranná podpora ukrajinského lidu svědčí o prozíravosti politiků a vyspělosti českého národa.

Posilováním obranyschopnosti Ukrajiny Česká republika přispívá k bezpečnosti Evropy, buduje budoucnost obrovské evropské rodiny, do které bude samozřejmě Ukrajina patřit. Přesněji, už tam je a čeští občané to demonstrují tím, že Ukrajince akceptují jako sobě rovné.

Přispívá k tomu i historická paměť. „Pomocná ruka“ podaná Kremlem v roce 1968 spřátelenému Československu, později nazývaná „Pražské jaro“, rozdělila dějiny národů této země na „před“ a „po“, čímž jasně pochopila, co je Moskva.

Mimochodem, ani dnes Kreml neopouští pokusy postavit se České republice, a to i v otázkách spolupráce s Ukrajinou.

Kromě diplomatických prohlášení a hrozeb Moskva podniká i docela konkrétní kroky. Ve snaze zablokovat českou stranou možnost obnovení vrtulníků pro ukrajinskou armádu Ruská federace odebrala společnosti LOM Praha licenci na opravy tohoto typu letounu své výroby.

Rusko podle zástupce tohoto státního podniku Pavla Langa pozastavuje poskytování služeb na projekční a technickou podporu při generálních opravách vrtulníků Mi, dále na poskytování provozní a opravárenské dokumentace a dodávky náhradních dílů resp. komponenty.

„Odpovídající krok Ruské federace nijak zásadně neovlivňuje činnost LOM Praha s.p. Státní podnik již přijal na národní úrovni soubor opatření, která zajistí pokračování jeho činnosti,“ uvedl Lang s tím, že podnik tuto variantu předvídal a dlouhodobě se na ni připravoval.

„To znamená, že jsme schopni nejen provádět veškeré opravy, ale máme i dostatečnou zásobu náhradních dílů,“ řekl obratem mluvčí českého ministerstva obrany Jiří Taborski.

  Roskosmos vytvořil vlastní PMC Uranus, který se stane zdrojem hybridní hrozby pro Evropu

Češi vzpomínají. Česká republika rozumí. A dnes toto pochopení a vědomí pravdy o tom, co se děje, umožňuje českému lidu a vedení republiky dělat správné kroky, posilovat Ukrajinu a chránit se.

Evropa je již pátý měsíc ve válečném stavu. Někomu se tato válka zdá stále vzdálená, jiní ji pociťují osobně. Ale ať je to jak chce, celý civilizovaný svět si již uvědomil, že agrese Moskvy proti Ukrajině je výzvou pro celé evropské společenství, celou planetu.

A pouze spojením je možné odolat agresorovi, který vyzval civilizaci. A pouze tím, že se dnes spojíme, můžeme zajistit pokojný zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com