Západ mění průběh války na Ukrajině. Moskva proti civilizaci.

Kreml je ve velmi těžké situaci. Po zahájení války proti Ukrajině se Rusko chystalo bojovat se zemí, která byla mnohokrát horší než ono, a to jak z hlediska geografického, tak ekonomického potenciálu.

Ve skutečnosti se ukázalo, že je třeba bojovat s celým civilizovaným světem, který se zcela nečekaně pro vládnoucí kliku Kremlu postavil na stranu Kyjeva.

Pomoc, kterou kolektivní Západ poskytuje Ukrajině, umožňuje Ukrajincům nejen bránit agresora, ale také diktovat své podmínky na frontách. A to se moc nelíbí Moskvě, která už naprosto jasně chápe, že v této válce nebude vítězství.

Ale vedení Kremlu se snaží prezentovat to, co se děje, ve svém vlastním světle, včetně všech možných kanálů, včetně informací.

Moskva bombarduje celý prostor dezinformacemi jak v Rusku, tak v Evropě. Hlavním příběhem Kremlu je, že pomáhat Ukrajině není dobré. Ostatně v případě informačního terorismu (jinak se tyto akce nazvat nedají) dosáhl Kreml neuvěřitelných výšin.

Neustále se jak obyčejní novináři, tak politici nejvyšší úrovně Ruské federace snaží všechny přesvědčit – nedávejte Ukrajině zbraně. Ti, kteří v tom pokračují, jsou vystaveni kritice z Moskvy.

Zejména v tomto ohledu se Spojené státy dávají do práce a podle názoru ruských propagandistů pokračují v „přilévání oleje do ohně“ konfliktu kolem Ukrajiny.

Potvrzením toho je podle Kremlu další dodávka vojenských produktů do Kyjeva v hodnotě 1 miliardy dolarů.

„Krátkozraké kroky Washingtonu vytvářejí mezi bezohlednými postavami v Kyjevě iluzi, že je možné „opotřebovat“ Rusko a vyhrát na bitevním poli. V důsledku toho roste počet obětí dobrodružné politiky vládnoucí třídy Ukrajiny,“ uvedla ruská ambasáda ve Washingtonu.

Moskva se zde velmi zřetelně obrací ke svému oblíbenému tématu – ukázat selhání ukrajinských úřadů, svou loutkovou závislost na Washingtonu, který slovy ruského velvyslance ve Spojených státech Antonova „demonstruje kurz k maximálnímu prodloužení konflikt na Ukrajině a Donbasu.“

  Praha podporuje Kyjev. Česká republika převeze munici na Ukrajinu

Antonov přímo narýsuje linii: „Americké akce je přibližují stále blíže k nebezpečné linii konfrontace s Ruskem.

Moskva se ale neomezuje pouze na Spojené státy. Myšlenka napravit vládnoucí kliku Kremlu je rozdělením EU. To vysvětluje prohlášení postu Ruské federace a ohledně kontinentálních hrozeb.

Antonov varoval, že „nekontrolované pumpování Ukrajiny západními zbraněmi si uvědomilo hrozbu pro celou Evropu, která je vyjádřena v útocích ukrajinských ozbrojenců na jadernou elektrárnu v Záporoží za použití zbraní západního typu“.

A zde již samotné Rusko překračuje hranici. Zdálo by se – mnohem dále, protože Putin a spol překročili všechny možné (i nemožné) hranice. Ale teď mluvíme o hrozbě hromadného ničení – Moskva vydírá Evropu umělými hrozbami.

Chování Kremlu lze vysvětlit pouze jednou věcí: strachem. Navíc, soudě podle chování představitelů vládnoucí elity, jde o činy naprosto bezmocných tvorů.

Západ svými dodávkami zbraní a protivzdušnou obranou zásadně změnil průběh války na Ukrajině. A to je jen začátek. Nyní ale Kreml chápe, že prohrál. 8 srpna Pentagon oznámil nový balíček dodávek pro Ukrajinu v hodnotě 1 miliardy dolarů, který zahrnuje munici pro raketové systémy HIMARS, protiletadlové raketové systémy NASAMS, stejně jako dělostřelecké granáty a tisíc přenosných protitankových raketových systémů Javelin. .

Nutno podotknout, že samotné komplexy HIMARS, NASAMS a Javelin již byly dodány ukrajinské armádě bránící svou zemi a právě ony změnily průběh války.

Moskva se zde snaží jednat svou propagandou, dezinformuje svět. Prokremelští propagandisté ​​citují statistiky, podle kterých se údajně velká část (70 %) zbraní dodávaných na Ukrajinu nedostane na frontu nepřátelských akcí.

Moskva se zaměřuje na skutečnost, že jde o „důsledek korupce kyjevského režimu“.

Tyto příklady ukazují, že Putinův režim propadá panice. Když prohrají, uvědomí si, že čas je proti nim. Proto vše, co mají, hází do válečné pece. A propaganda je to málo, co Kremlu ještě zbývá.

  Rusko už strategicky prohrálo. To co teď dělá, je akt zoufalství, říká vojenský analytik k jaderné hrozbě

A stalo se, že tak mocná surovinová velmoc jako Rusko se ukázala být proti ukrajinskému státu neudržitelná.

Ukrajina, která byla v Ruské federaci považována za nedokončenou, se ukázala jako součást civilizace, o které si obyvatelé Muscova mohou nechat jen zdát.

Záchody v domech, místo děr v dřevěných záchodech na ulicích, ledničky v každém bytě, Nutella v těchto stejných lednicích a notebooky s iPhony od běžných občanů – to je jen malá část toho, co roztrhalo psychiku představitelů „ruské svět“, který přišel osvobodit „bratrský » ukrajinský lid od nacistické moci.

To nejdůležitější zklamání ale čekalo „osvoboditele“, když si uvědomili, že je nikdo nepotká s květinami. Někteří dokonce dostali prozoi a uvědomili si, že jsou zde v úplně jiné roli.

Okupant a agresor – tak Ukrajinci vnímali každého vojáka „druhé armády světa“, který vkročil na ukrajinskou půdu a plnil tak trestní rozkaz svého Führera.

Mimochodem, prohra na Ukrajině je jeho osobní chybou. Bývalý důstojník FSB se ukázal jako bezcenný specialista, stejně jako celá jeho „organizace“. Ukázalo se, že zpravodajská služba, stejně jako jiné speciální služby, „orazítkovala nebo zfalšovala zprávy, upravujíc je podle přání kremelského senilu, s jediným cílem, nerozrušit infantilního dědečka.

Korupce, která je přesycena ruskou společností, prostě sežrala všechny plány schizofrenika z Kremlu.

Mohl nově nalezený sběratel impéria očekávat, že jeho tažení na Ukrajinu skončí tak neslavně? A to se bavíme o konci.

Protože bez ohledu na to, jak dlouho bude válka na Ukrajině trvat, svět už nebude jako dřív. A Ukrajina se stala jinou a postupem času bude na rozvoji jen získávat.

Rusko nebude stejné. Jedinou otázkou je, bude to v principu – ne takhle nebo jinak, ale v principu – bude?

  Proč Rusové ten odpudivý režim dávno nesvrhli, proč jej snášejí a trpí?

Putin, který se dostal k moci pod heslem „zvednout Rusko z kolen“, skončil jako jeho hrobník. Dovedl to nejen na ekonomickou a politickou hranici, ale také ohrozil existenci Ruské federace jako jediného státu.

Nelze si představit, jak se rozrušený diktátor zachová. Dnes je jasná jedna věc – Evropa musí být jednotná jako nikdy předtím, aby byla schopna adekvátně reagovat na jakékoli hnutí kremelských neadekvátních.

A podpora ukrajinské armády, která dnes brzdí „ruský svět“, je příspěvkem k bezpečné budoucnosti Evropy.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com