Světová trojka Sakkariová vypadla na US Open už ve 2. kole

Světová trojka Maria Sakkariová z Řecka loňské semifinále na tenisovém US Open neobhájí. Sedmadvacetiletá Řekyně dnes prohrála na betonu ve Flushing Meadow ve 2. kole s Číňankou Si-jü Wang 6:3, 5:7, 5:7.

Aténská rodačka zaznamenala na grandslamovém turnaji v New Yorku nejhorší výsledek od roku 2018. Inkasovala čtvrtou porážku z posledních šesti zápasů a opět se nedočká prvního titulu z turnajů „velké čtyřky“.

Jednadvacetiletá Si-jü Wang si připsala první vítězství proti hráčce z první světové desítky. Do třetího kola grandslamu se probojovala poprvé v kariéře a narazí v něm na Američanku Alison Riskeovou-Amritrajovou, nebo Camilu Osoriovou z Kolumbie.

Krejčíková bude hrát o postup do třetího kola

Tenistka Barbora Krejčíková bude dnes usilovat o postup do třetího kola US Open. Soupeřkou loňské čtvrtfinalistky bude Srbka Aleksandra Kruničová, s kterou se utká počtvrté. Dva z dosavadních tří vzájemných zápasů Krejčíková prohrála. Naposledy se však utkaly před pěti lety.

Loučící se americká hvězda Serena Williamsová bude čelit turnajové dvojce Anett Kontaveitové z Estonska. Hrát bude i nejvýše nasazený Rus Daniil Medveděv, kterého čeká Francouz Arthur Rinderknech.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku

(tvrdý povrch, dotace 60 milionů dolarů)

Muži:

Dvouhra – 1. kolo:

Carballés – Munar (oba Šp.) 6:1, 6:3, 4:6, 6:2.

2. kolo:

De Minaur (18-Austr.) – Garín (Chile) 6:3, 6:0, 4:6, 6:2.

Ženy:

Dvouhra – 1. kolo:

Alexandrovová (28-Rus.) – Stearnsová (USA) 6:4, 4:6, 7:5.

2. kolo:

Wang Si-jü (Čína) – Sakkariová (3-Řec.) 3:6, 7:5, 7:5, Džábirová (5-Tun.) – Mandliková (USA) 7:5, 6:2, Rogersová (31-USA) – Kužmová (SR) 7:5, 6:1.

ČTK

  Zverev porazil v Turíně Alcaraze a pokazil mu debut na Turnaji mistrů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com