Kadyrov tvrdí, že vládne příliš dlouho a zaslouží si neomezenou dovolenou

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov napsal na Telegramu, že si „všiml, že se rozseděl“ ve své funkci, informuje RBK. „Myslím, že si zasloužím neomezenou a dlouhou dovolenou. Doufám, že mě podpoříte a pochopíte,“ dodal. Politolog Ilja Graščenkov webu Lenta.ru řekl, že Kadyrov může mířit do nějaké federální funkce.

Kadyrov také zveřejnil video, v němž řekl, že v Čečensku existuje přísloví: „Jakkoli je host vítaný a vážený, pokud odejde včas, je ještě příjemnější.“ „Myslím, že i můj čas nadešel, než mě vykopnou,“ řekl čečenský vůdce.

Prohlásil, že jeho mládí je pryč. „Ukazuje se, že jsem starý, kdysi jsem byl mladý, nezkušený, a teď jsem pořád stejný, nezkušený, ale mládí je pryč, někam se podělo,“ zamyslel se Kadyrov s tím, že se pokusí včas odejít.

Ramzan Kadyrov stojí v čele Čečenska od roku 2007 a je v této funkci déle než kterýkoli jiný ruský regionální vůdce. Kadyrov se naposledy ucházel o znovuzvolení do čela republiky v září 2021 a jeho funkční období končí v roce 2026.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz

  Putin schválil zahraničněpolitickou doktrínu „ruského světa“ a povolil využití krajanů v podvratných aktivitách proti západním zemím – RLI

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com