Rusko připravuje informační kampaň k diskreditaci Ukrajiny a jejích spojenců za účasti německé strany „Alternativa pro Německo“ – RLI

Ve dnech 20. – 28. září 2022 se řada německých politiků ze strany Alternativa pro Německo (AfD) chystá navštívit Rusy okupovaný Donbas. Člen AfD Christian Bleks ohlásil návštěvu 12. září. Účelem návštěvy je popularizovat ruské narativy o situaci na Donbasu, diskreditovat ukrajinskou armádu a upozornit na ruské humanitární úsilí. Němečtí politici by také měli odvrátit pozornost světového společenství od ruských válečných zločinů tím, že budou obviňovat Ukrajinu a zahraniční vojáky. Budou muset prostřednictvím médií dezinformovat veřejnost, že Ukrajina využívá západní vojenskou pomoc k cílení na civilisty a infrastrukturu. Informuje o tom Institut Roberta Lansinga.

„Delegace samozřejmě nejprve poletí do Rostova na Donu (Rusko) a odtud poletí na okupovaný Donbas. S největší pravděpodobností bude delegacím umožněno setkat se s ukrajinskými válečnými zajatci; tímto způsobem může být Rusku v budoucnu podobný přístup ze strany OSN nebo Červeného kříže odepřen. AfD tak musí zaplnit prázdnotu v otázce zadržování válečných zajatců Rusy a vyvrátit informace o mučení, mimosoudních popravách, nucených amputacích a dalších porušeních Ženevské konvence Rusy. Věříme, že delegace bude odvezena do nedávno obsazených vesnic na východní Ukrajině, kde obdrží pseudodůkazy o místní podpoře Rusů. Moskva plánuje cílenou distribuci humanitární pomoci místním obyvatelům před delegací,“ píše se v publikaci.

Jak poznamenává publikace, na pozadí neúspěchu vojenské invaze na Ukrajinu a destabilizace situace v Rusku stanovil Kreml svým špionům v západní Evropě za úkol provádět informační a psychologické operace zaměřené na ukrytí nových válečných zločinů spáchaných Rusy v Charkovské oblasti (Ukrajina) s cílem zdiskreditovat Ukrajinu a její spojence a také narušení dodávek vojenské pomoci. Moskva v této věci plně a beze zbytku upíná své naděje k Německu, kde za zájmy Rusů nejaktivněji lobbují členové AfD.

Očekává se, že delegace bude zahrnovat:

  • Natalie Veit, členka strany Alternativa pro Německo, Severní Porýní-Vestfálsko;
  • Světlana Risto, členka strany Alternativa pro Německo, Severní Porýní-Vestfálsko;
  • Dr. Christian Bleks, poslanec zemského parlamentu Severní Porýní-Vestfálsko za stranu Alternativa pro Německo;
  • Daniel Wald, poslanec zemského sněmu Saska-Anhaltska za stranu Alternativa pro Německo;
  • Dr. Hans-Thomas Tillschneider, zástupce předsedy parlamentní skupiny Alternativa pro Německo v zemském parlamentu Saska-Anhaltska.
  Gazprom slibuje pokračovat v dodávkách plynu do Maďarska

Připomeňme, že v únoru 2018 10 poslanců německých zemských parlamentů Severního Porýní-Vestfálska, Berlína a Bádenska-Württemberska zastupujících AfD nelegálně navštívilo Ruskem anektovaný Krym, aby projednali zrušení sankcí uvalených západními zeměmi. Člen AfD Ulrich Aeme spolu s novinářem a redaktorem krajně pravicových publikací Manuelem Oxenreiterem v březnu 2018 působili jako pozorovatelé nelegitimních prezidentských voleb na Krymu v rámci tzv. „volební pozorovatelské mise“, kterou organizuje předseda ruského parlamentního výboru pro mezinárodní záležitosti a předseda správní rady Mezinárodního veřejného fondu „Ruský mírový fond“ Leonid Sluckij.

.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com