Ruské ostřelování opět zabíjelo civilisty, tvrdí ukrajinské úřady

Nejméně dva lidé přišli o život a osm dalších utrpělo zranění při ruském ostřelování východoukrajinského města Kramatorsk, oznámil šéf doněcké oblastní správy Pavlo Kyrylenko. Rusové podle něj při ostřelování použili kazetovou munici, vystřelovanou z raketometů. Zasáhli park a pohřebnictví, poškodili asi deset domů.

„Schválně ostřelují město a snaží se zabít co nejvíce civilistů,“ prohlásil Kyrylenko na adresu Rusů podle listu Ukrajinska pravda. „Za všechny zločiny se budou zodpovídat. Zatykač Mezinárodního trestního soudu na (ruského prezidenta Vladimira) Putina je první krok ke spravedlivému potrestání,“ dodal.

Terčem kazetové munice vypálené z ruských raketometů se podle gubernátora stalo i město Kosťantynivka,kde zranění po zásahu ústřední tržnice utrpělo šest lidí. Palba také poškodila desítku soukromých domů, devět výškových budov, školu, dětský obchod, desítku aut a garáže.

„Okupační vojska teroristického státu bojují proti civilnímu obyvatelstvu. Musíme je zastavit, silou ukrajinské armády a úsilím celého civilizovaného světa,“ zdůraznil Kyrylenko.

ČTK

  NASA: Rok 2023 bude možná vůbec nejteplejší a rok 2024 bude ještě teplejší

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com